Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο


  Το κτήριο όπου στεγάζεται το 2ο δημοτικό Σχολείο της Πόλης, ήταν ένα από αυτά που ελέγχθηκαν από το κλιμάκιο των μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Ζακυνθίων για να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται δημόσια κτήρια όπως αυτό του Πνευματικού Κέντρου, του Εργατικού Κέντρου και του Κλειστού Γυμναστηρίου.
   Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της  Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κωνσταντίνο Κόκλα, από τον έλεγχο που έγινε στο 2ο δημοτικό, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την στατικότητα του κτηρίου και αυτό που αναμένεται τώρα είναι η επίσημη έκθεση των μηχανικών, η οποία θα κοινοποιηθεί από μέρα σε μέρα στο Δήμο Ζακυνθίων.
   Θυμίζουμε πως η κατάσταση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλης ήταν ένας από τους σημαντικότερους «πονοκεφάλους» για την νέα δημοτική αρχή που φέρει την ευθύνη για την συντήρηση των σχολικών κτηρίων, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η οποία  συνέπεσε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
   Το κτήριο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την μόνωση, με τις τουαλέτες αλλά και την κατάσταση σε πολλές σχολικές αίθουσες όπου νερά, σοβάδες και χρώματα ξεκολλούσαν από την οροφή λόγω της υγρασίας και της έλλειψης συντήρησης.
   Οι παρεμβάσεις στο σχολείο έγιναν με διαδικασίες – εξπρές και υπό την πίεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που προχώρησε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σε ότι αφορά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ζακυνθίων σημείωσε πως στα περισσότερα σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει και τα κονδύλια προέρχονται από τα χρηματικά υπόλοιπα των σχολικών επιτροπών.
   Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει εξασφαλιστεί ένα ειδικό κονδύλι «έκτακτης ανάγκης» για να καλύψει τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν σε κάποιο σχολικό συγκρότημα αλλά να μην υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να ικανοποιηθούν από τον προϋπολογισμό του σχολείου.

Copy:http://ermisnews.gr/article.html&articleid=26011

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης