Μας έβγαλαν από τη μιζέρια μετρώντας τα άστρα

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος
   - “Αχ, αγαπητά μου άστρα, που ΄στε στο βάθυ τ΄ ουρανού,
κάντε τώρα ένα θαύμα, ν΄ αλλάξει η συμπεριφορά,
του κόσμου αυτού”.

Σε αυτό το στίχο από το ποίημα που έγραψε ο μαθητή της Ά τάξης Λάμπρος Μαρίνος συμπυκνώνεται το πραγματικό νόημα των εορτών και το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου που, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είχαν την πρωτοβουλία και εορταστική έμπνευση να δώσουν ζωντάνια στον πεζόδρομο της Αλ. Ρώμα και της 21ης Μαϊου.
   Μότο τους ήταν το “βγείτε από τη μιζέρια” και τα κατάφεραν αφού όταν η πρωτοβουλία συναντά την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, το αποτέλεσμα που προκύπτει μόνο εξαιρετικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος.
   Για να αποκτήσει, λοιπόν, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα η πόλη, οι μαθητές και οι καθηγητές τους, φρόντισαν η εκδήλωση να περιλαμβάνει πολλά events διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

   Έτσι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου, 300 μαθητές έστησαν τους πάγκους τους στον πεζόδρομο μοιράζοντας γλυκίσματα που είχαν παρασκευάσει, σαγκριά, παιχνίδια που έβγαλαν από τα σεντούκια και τα ράφια τους καθώς και ημερολόγια φιλοτεχνημένα από τους ίδιους.
   Οι καινοτόμες ιδέες τους, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στις 7.30μμ με επικεφαλής το έλκηθρο του Αη Αη Βασίλη και τις μελωδίες της Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Αρτεμισίων 300 μαθητές ντυμένοι με εορταστική αμφίεση ξεκίνησαν από το ύψος της πλατείας των Αγίων Σαράντα σκορπώντας κέφι και γιορτινή διάθεση.
   Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχε στηθεί το σπίτι του Αη Βασίλη όπου υποδέχονταν τους μικρούς φίλους του, τους διάβαζε παραμύθια και τους πρόσφερε μικρά δωράκια.
   Τη “σύνθεσή” τους συμπλήρωνε μια βιντεο-οθόνη που προβάλλονταν έθιμα από την Ελλάδα και τον κόσμο υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης μουσικής υπόκρουσης. Υπέροχες και οι χορογραφίες που παρουσίασαν οι μαθήτριες του σχολείου.
   Εξόχως σημαντικός και ο διαγωνισμός λογοτεχνικού κειμένου όπου βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα με το βραβείο για την Α΄ Γυμνασίου να λαμβάνει ο Λάμπρος Μουζάκης, για τη Β΄ Γυμνασίου οι Γιακουμέλος Παναγιώτης, Ίφτι Νικόλαος, Σπίνος Σπύρος και για τη Γ΄ Γυμνασίου η Φλάμπουρα Νιέτου Ίλια.
   Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και το δέντρο των ευχών όπου μικροί και μεγάλοι άφησαν τη δικιά τους κάρτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης