Ο Αι Βασίλης στην πόλη μας!

Από το εφημεριδάκ​ι των εκπαιδευτι​κών, Δεκέμβριος 2014

Αν θέλετε να διασκεδάστε με τους μαθητές σας, μικρούς και μεγάλους, φανταστείτε ότι είστε ο Άγιος Βασίλης και θέλει να μοιράσει τα δώρα στα σπίτια της γειτονιάς του σχολείου σας. 
 Βγείτε έξω, αφού οργανωθείτε σε μικρές ομάδες μαθητών, και περπατήστε με τα μάτια του καλοσυνάτου Άγιου. Τι δυσκολίες θα έβρισκε στο μοίρασμα των δώρων του; Τι θα του άρεσε και τι όχι στη γειτονιά σας; Υπάρχει θέση να παρκάρει το έλκηθρό του; Υπάρχουν καμινάδες για να τρυπώσει; Υπάρχουν σκουπιδοτενεκέδες ανακύκλωσης για να πετάξει το περιτύλιγμα από τις καραμέλες του και τις λιχουδιές που σίγουρα θα μασουλάει; Τι καταστήματα και υπηρεσίες υπάρχουν στη γειτονιά και τι δώρα θα επέλεγε να αφήσει σε μια τράπεζα, σε ένα κρεοπωλείο ή σε ένα φούρνο; Υπάρχει κανένα πάρκο και παγκάκι για να ξεκουραστεί;
 
Στην τάξη,σε χαρτί του μέτρου ή Α3, κάθε ομάδα σχεδιάζει τη γειτονιά και τους σταθμούς του Άγιου Βασίλη με επεξηγηματικά σχόλια τι συνέβη στον κάθε σταθμό. Το graphic novel σας έχει ήδη ξεκινήσει! Αναρτήστε τους χάρτες περιπέτειας του Άγιου στους τοίχους της τάξης και εξελίξτε, αν θέλετε, τις περιπέτειες αυτές σε ιστορίες, κόμικς, graphic novel. Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αι Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης