Ειδικό Σχολείο Μπόχαλης – “Η απαγωγή του Αι-Βασίλη”

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος
“Ποιος απήγαγε τον Αι Βασίλη”, προσπάθησαν να ανακαλύψουν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου της Μπόχαλης κατά τη διάρκεια της φετινής χριστουγεννιάτικης εκδήλωσής τους. Αυτός ήταν και ο τίτλος του ομώνυμου έργου που διασκεύασε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και παρουσίασαν οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους.
Με συγκινητικό μεράκι και όρεξη, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Ειδικής Αγωγής ετοίμασαν κοστούμια και σκηνικά, μαθαίνοντας τους ατομικούς και ομαδικούς ρόλους, ενώ έκαναν καθημερινές πρόβες στο χορό και το τραγούδι. Η προσπάθειά τους ήταν επίπονη, αλλά όλοι συμμετείχαν με πολλή χαρά και ανυπομονησία.
Σε ένα χώρο που δεν είναι διαμορφωμένος για εκδηλώσεις οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να τον προσαρμόσουν κάθε φορά με τέτοιο τρόπο ώστε η γιορτή να γίνεται με επιτυχία και αξιοπρέπεια.
Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές, βοηθοί οι δάσκαλοι και θεατές οι γονείς, απλός κόσμος και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας. Τη γιορτή τίμησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αρχ. Σεραφείμ Κονίδης, ο Εφημέριος της Μπόχαλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, ο Πρόεδρος των “Ποπολάρων” Γιάννης Γρέκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Τροχαίας και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύσης Κόκλας και Γιάννης Κοπανάς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης