Βιβλιοδρομίες 2011 - Αποτελέσματα


Ζακυνθινή μαθήτρια “τερμάτισε” πρώτη στις “Βιβλιοδρομίες 2011”

Συντάκτης: Βασίλης Μούτσιος    
Θεματική κατηγορία: Σχόλια     
Δημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2011
• Βραβεία Φιλαναγνωσίας και έπαινοι σε 152 μαθητές και μαθήτριες των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού από όλη την Ελλάδα, σε αριστεύσαντες των διαγωνισμών ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου “Βιβλιοδρομίες-Βιβλιοπλοΐες 2011”, επιδόθηκαν, προχθές, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη Αττικής.
• Μαθητές και μαθήτριες, από την Ηρακλειά, την Τήνο, την Αμοργό, τη Ραφήνα, τον Πύργο, την Ανδραβίδα, την Πάτρα, τη Ζάκυνθο, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα, την Αττική, παρέλαβαν τα βραβεία τους σκορπίζοντας σε όλους μας χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας, για μια νέα γενιά περισσότερο βιβλιόφιλη, που επενδύει στην εμπειρία της ανάγνωσης και την αξία της γνώσης.
• Στην τελετή παρέστησαν Ελληνες συγγραφείς των οποίων τα έργα μελέτησαν τα παιδιά στους Διαγωνισμούς, εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων με εξέχουσα θέση στο παιδικό βιβλίο, δημοσιογράφοι, βιβλιοκριτικοί, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Λάτση και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, συγγενείς και δάσκαλοι των μαθητών και μαθητριών.
• Ευχάριστη έκπληξη για την πόλη μας ήταν ότι την πρώτη θέση για τη ΣΤ΄ τάξη σε όλη την Ελλάδα κατέλαβε η μαθήτρια του 2ου δημοτικού σχολείου Ζακύνθου Άσπα Μαρινάκη. Απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία και τα ευμενή σχόλια για τις ικανότητές της τόσο από τους παριστάμενους, όσο και από τον ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων Ιδιαίτερη τιμή, οπωσδήποτε, και για το σχολείο της, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως για την ίδια στην οποία η εφημερίδα μας εύχεται να έχει υγεία, προκοπή και πρόοδο στη ζωής και κάθε της βήμα να στέφεται από επιτυχίες.
• Στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Βιβλιοδρομίες 2011”, που τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα διοργανώνουν εδώ και 13 χρόνια, συμμετείχαν 1.800 παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενώ στον αντίστοιχο “Βιβλιοπλοΐες 2011”, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Διάδραση”, συμμετείχαν 108 παιδιά από νησιά της άγονης γραμμής.
• Και επειδή πέρα από την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών, στόχος είναι η ουσιαστική επαφή τους με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, ευχόμαστε να πολλαπλασιαστούν οι αιτίσεις από σχολεία του νησιού μας αφού έχουν ήδη προκηρυχθεί οι “Βιβλιοδρομίες 2012”, οι οποίες από φέτος τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ συγχαίρουν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της χώρας που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2011.

Τα ονόματα των μαθητών και των μαθητριών που διακρίθηκαν (βραβεία – τιμητικές διακρίσεις) παρουσιάζονται στους πίνακες που ακολουθούν.

Το Δημοτικό Σχολείο του οποίου οι Βιβλιοδρόμοι πέτυχαν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις θα επιδοθούν σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 18:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ.


Α. ΒΡΑΒΕΙΑ

Δ΄ ΤΑΞΗ
ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΒΑΘΜΟΣ
1
Παΐζης-Ραντοΐκοβιτς Δημήτρης
9ο Δ.Σ. Παλαιού Φαλήρου
985
2
Κική Σταματίνα
Κουτλή Βασιλική
Ντάρμπη Κατερίνα
Παπούλια Ευαγγελία
3ο Δ.Σ. Ραφήνας
955
3
Αθανασοπούλου Χριστοφίλη
Αντωνοπούλου Ελένη
Αργυροπούλου Ελένη
Γκοτσοπούλου Μαρία
1ο Δ.Σ. Πύργου
945

Ε΄ ΤΑΞΗ
ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΒΑΘΜΟΣ
1
Λαγογιάννη Ασημίνα
Μυλωνάκης Μιχάλης
Δ.Σ. Ανδραβίδας
940
2
Αμαριωτάκη Νίκη
Καλομενίδου Ερασμία
Μοδέ Βασιλική
Ντόκου Αναστασία
42ο Δ.Σ. Πατρών
925
3
Κεφαλίδης Σέργιος
Τερζίδη Μαρίνα
Τερζίδης Φοίβος
Χατζηνικολάου Ανδριανή
2ο & 6ο Δ.Σ. Παλλήνης
920

ΣΤ΄ ΤΑΞΗ
ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΒΑΘΜΟΣ
1
Μαρινάκη Ασπασία
2ο Δ.Σ. Ζακύνθου
980
2
Μπαγιονέτα Σταυρούλα
9ο Δ.Σ. Γλυφάδας
955
3
Καντηλλάρη Κωνσταντίνα
Λαμπρινάκου Αλεξάνδρα
Πορίχη Άννα
4ο Δ.Σ. Μελισσίων
935

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης