Ελλείψεις Βιβλίων

Ημέρα τση Ζάκυθος
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: Κοινωνία
Δημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2011

Λείπουν 50 τίτλοι βιβλίων από τα Δημοτικά Σχολεία


Μπορεί να έχουμε μπει στον Δεκέμβρη και να πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά τα βιβλία δεν έχουν ακόμη σταλεί στα σχολεία.
Το πρωτοφανές πρόβλημα που δημιουργήθηκε φέτος με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχει λυθεί, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας ότι μέσα στον Οκτώβρη θα εξομαλυνόταν η κατάσταση.
Από όποια πλευρά κι΄ αν το δει κανείς, το φετινό μπάχαλο με τα σχολικά βιβλία αναδεικνύει περίτρανα και με δραματικό τρόπο την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κρατικού φορέα, που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εκτύπωση και τη δωρεάν διανομή του συνόλου των σχολικών βιβλίων σε όλα τα διδακτήρια.
Δεν μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση, μόρφωση και μάθηση, χωρίς βιβλίο. Αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι κυβερνώντες, διότι η κατάσταση είναι τραγελαφική.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αλέξανδρος Βαλλής, ανέφερε πως λείπουν 50 περίπου τίτλοι βιβλίων!

 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών