Σχολικά δρομολόγια

Οικονομικές προσφορές έως 2 Ιανουαρίου για τα σχολικά δρομολόγια
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος  
Θεματική κατηγορία: Επικαιρότητα Πολιτική   
Δημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2011
Με ανάθεση θα εκτελεστεί το έργο της μεταφοράς των μαθητών για τον μήνα Ιανουάριο, αφού ο διαγωνισμός που είχε γίνει απέβη άκαρπος και έτσι ο Δήμος αναγκάζεται να προχωρήσει σε αυτή την προσωρινή λύση μέχρι το ζήτημα να τελειώσει οριστικά.
Ο Δήμος έχει απευθύνει πρόσκληση στους μεταφορείς (ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και ταξί), προκειμένου να του καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές έως την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, ενώ στις 5 του ίδιου μήνα θα λάβει χώρα ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών καθ΄ όλη τη διάρκεια του νέου έτους.
Μέχρι τώρα οι μεταφορείς έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για τη μείωση των κονδυλίων που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, ενώ το πρόβλημα που υπάρχει στη Ζάκυνθο παρουσιάζεται και σε γειτονικές μας περιοχές, όπως είναι για παράδειγμα το Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς.
Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός γίνει στις 5 Ιανουαρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, τότε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα πρέπει να πάρει και το “πράσινο φως” από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που θα προβεί στον προσυμβατικό έλεγχο.
Μέχρι να σταλούν τα έγγραφα και να ασχοληθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο με τις μεταφορές των μαθητών στη Ζάκυνθο είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας μήνας και έτσι για αυτό αναφέραμε παραπάνω ότι ενδεχομένως η απευθείας ανάθεση των δρομολογίων να ισχύσει και τον Φεβρουάριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης