Με ανάθεση τα σχολικά δρομολόγια για τον Ιανουάριο

Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος   
Θεματική κατηγορία: Κοινωνία    
Δημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2011
Μετά τη δημιουργία του “Καλλικράτη”, το έργο της μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία περνά στην αρμοδιότητα του Δήμου Ζακύνθου, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου του 2012 οφείλει, σύμφωνα με το Νόμο, να κάνει το διαγωνισμό που απαιτείται για να συναφθεί η σχετική συμφωνία με τους μεταφορείς.
Πράγματι, ο Δήμος προσπαθεί εδώ και δύο μήνες περίπου να ρυθμίσει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται, ούτως ώστε να λάβει χώρα ο διαγωνισμός και να κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους.
Φαίνεται, όμως, ότι μέσα στον Δεκέμβριο δεν πρόκειται να υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος. Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η δημοπρασία θα ελάμβανε χώρα το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, εντούτοις λόγω αντικειμενικών δυσκολιών αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η δημοπρασία θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 5 Ιανουαρίου.
Αυτό σημαίνει ότι θα προκύψουν προβλήματα με τις μεταφορές των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά και γι΄ αυτόν το λόγο η Δημοτική Αρχή αναζητά λύση. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τεθεί ζήτημα που θα αφορά την απευθείας ανάθεση των σχολικών δρομολογίων για το μήνα Ιανουάριο, ούτως ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.
Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο Δήμος θα ζητήσει οικονομικές προσφορές από το ΚΤΕΛ, τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς και τα ταξί, και όποιος ζητήσει λιγότερα χρήματα, θα αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών μόνο για το μήνα Ιανουάριο, αν και όλα δείχνουν ότι μπορεί να απαιτηθεί η επέκταση αυτής της συνεργασίας και τον Φεβρουάριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών