“Στολίδι” θα είναι το νέο κτήριο του ΤΕΙ στην Παναγούλα



Εντυπωσιακό και απόλυτα λειτουργικό θα είναι το νέο κτήριο του ΤΕΙ, το οποίο κατασκευάζεται στην Παναγούλα, με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Τάσο Καλημέρη, να σημειώνει πως σε λίγους μήνες οι εγκαταστάσεις θα παραδοθούν, κάτι που σημαίνει ότι οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Ο κ. Καλημέρης ανέφερε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 8 εκ. ευρώ και ήδη έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 1,8 εκ. ευρώ, με τα χρήματα αυτά να προέρχονται από το ΕΣΠΑ και δίνονται μέσω της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Αυτό σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι πως δεν εμπλέκεται το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο έχει “καταρρεύσει” το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είχε γίνει διακοπή εργασιών, γεγονός που οφειλόταν στην κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), που ήταν και ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση έργων στα Ιόνια Νησιά, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης