Στις 12 Φεβρουαρίου αρχίζει το φετινό καρναβάλι



Στη γνωστοποίηση όλων των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα φέτος, προχώρησε χθες η Καρναβαλική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου, τα μέλη της οποίας ανακοίνωσαν ότι η έναρξη του καρναβαλιού έχει προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου.
Οι ντελάληδες του Βενετσιάνικου Γάμου και του καρναβαλικού γκρουπ “Amicos Locos” θα διαλαλήσουν την έναρξη του Ζακυνθινού καρναβαλιού στους δρόμους της πόλης, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική ποδηλατάδα, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Σολωμού.
Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της παιδικής έκθεσης ζωγραφικής, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο.
Μία ημέρα αργότερα (14 Φεβρουαρίου), θα λάβει χώρα (στις 6 το απόγευμα) καρναβαλική ποδαράτα της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων, ενώ στις 8 το βράδυ ομάδα τραγουδιστών θα σεργιανίσει στους δρόμους της πόλης.
Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, θα “στηθούν” παραδοσιακές μπαγόρδες στις γειτονιές της πόλης και στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μπαγόρδα στο Αργάσι με ζωντανή μουσική. Στις 3 το μεσημέρι θα υπάρχει μπαγόρδα και στο Μαχαιράδο, ενώ στις 6 το απόγευμα θα έχουμε το μπάσιμο του βασιλιά καρνάβαλου από την καμάρα του Αγίου Λαζάρου. Στις 8 το βράδυ, η “ΗΛΙΔΑ” και η “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” θα παρουσιάσουν μοντέρνες χορογραφίες στην πλατεία Αγίου Μάρκου.
Στις 17 Φεβρουαρίου (ημέρα Παρασκευή), ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΜΑΝΩΛΙΕΣ” θα διοργανώσει μπαγόρδα με πολύ κέφι και κρασί, ενώ στις 4.30 το απόγευμα το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιράδου θα βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες “Ζάκυνθος 2” (5ο Δημοτικό Σχολείο).
Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα η πανηγυρική έναρξη του “Κρυμμένου Θησαυρού” στην Πλατεία Αγίου Μάρκου και οι εκδηλώσεις θα “κλείσουν” στις 9.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, όπου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θα διοργανώσουν τον αποκριάτικο χορό τους.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί (από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα) το “κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού” στην πλατεία Σολωμού και στις 3.30 το μεσημέρι η Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου του Γαϊτανίου θα παρουσιάσει, στην πλατεία του χωριού, την ομιλία “Γαμπρός με δοκιμή”, σε επιμέλεια Άγγελου Τετράδη. Στις 10 το βράδυ θα έχουμε το χορό της Γκιόστρας στο Πνευματικό Κέντρο και μία ώρα αργότερα (11), πάρτυ από το γκρουπ του Αργασίου στο AVALON.
Στις 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί θα λάβει χώρα η ανακήρυξη των νικητών του “κρυμμένου θησαυρού” και στις 12 το μεσημέρι θα γίνεται face painting στην πλατεία Αγίου Μάρκου από το καρναβαλικό γκρουπ Αργασίου.
Στις 14.50 μασκαράδες του ουρανού θα πετάξουν πάνω από την πόλη και στις 15.00 θα αρχίσει το πίκολο καρναβάλι. Την ίδια ώρα η Ομάδα Ζακυνθινού Λαϊκού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγερικού θα παίξει την ομιλία “Η Οβρεοπούλα” του Νιόνιου Αρβανιτάκη, ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χωροί από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα “ΥΑΚΙΝΘΗ”.
Στις 6 το απόγευμα θα παρουσιαστούν μοντέρνες χορογραφίες από την “ΗΛΙΔΑ” και την “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” στην πλατεία Αγίου Μάρκου και στις 9.30 το βράδυ ο “Ερωτόκριτος” θα πραγματοποιήσει τον αποκριάτικο χορό του στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκουλικάδου.
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα θα έχουμε συναυλία στον πεζόδρομο της Αλ. Ρώμα από το “Reservoir Dogz”. Στις 6.30 το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, η φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων θα παιανίσει στους δρόμους της πόλης και στις 22.30 θα λάβει χώρα το αποκριάτικο πάρτι του Capu Carnival Group στο Boogaloo Bar.
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, η ομάδα ενηλίκων της “Ανέμης” θα παρουσιάσει παντομίμα στον πεζόδρομο της Αλ. Ρώμα και στις 11 θα λάβει χώρα το αποκριάτικο πάρτι του γκρουπ ΑΡΓΑΣΙ στο Μovida.
Το απόγευμα της 23ης Φεβρουαρίου (7.30), θα έχουμε σοκολατοεπιδρομή σε κεντρικά σημεία της πόλης από τα γκρουπ “Amicos Locos” και “Capu Carnival”. Στις 11 το βράδυ θα γίνει το αποκριάτικο πάρτι του γκρουπ “Amicos Locos” στο INTRO CAFE.
To πρωί της Παρασκευής (ώρα 9), θα πραγματοποιηθεί το πάρτι των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στις 5 το απόγευμα η μαθητική του λαϊκού θεάτρου του Γυμνασίου Βανάτου θα παίξει την ομιλία “Δύο γαμβροί και μία νύφη” στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Θα προηγηθούν παραδοσιακοί χοροί από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα “Υακίνθη”.
Στις 6 το απόγευμα ο πολιτιστικός σύλλογος Σαρακηνάδου απλώνει τα γαϊτανάκια του στον πεζόδρομο της Αλ. Ρώμα. Στις 10 το βράδυ αποκριάτικος χορός από το χορευτικό συγκρότημα ‘Το φιόρο του Λεβάντε” στο Πνευματικό Κέντρο. Την ίδια ώρα θα γίνει και ο χορός της Λέσχης “Ο Ζάκυνθος” στο Ρωμιάνικο Καζίνο (πλατεία Αγίου Μάρκου).
Στις 11 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα αποκριάτικα πάρτι του γκρουπ “Amicos Locos” στο Sizzle Club και του γκρουπ “Καρναβαλομπερδέματα” στο Boogaloo.
To Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί, η ομάδα του Βενετσιάνικου Γάμου θα διασχίσει την Αλ. Ρώμα μαζί με τις “νυφιάτικες άμαξες” και θα διανείμει προσκλητήρια του γάμου. Στις 3 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί η ομιλία “Ο γέρος και η αλλοδαπή” του Γιάννη Σταμίρη στην πλατεία του Βανάτου.
Στις 6 το απόγευμα θα λάβει χώρα ο Βενετσιάνικος γάμος και στις 10 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα θα παρουσιάσει χορούς της περιοχής “Κάτω Παναγιά” με παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΥΡΙΑ” θα παρουσιάσει ευρωπαϊκούς και latin χορούς. Στις 11 το βράδυ, το γκρουπ “Reservoir dogz” θα κάνει πάρτι στο Barrage Club.
Tην Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 2.30 το μεσημέρι, ο Ιππικός Σύλλογος Ζακύνθου “Αγ. Γεώργιος” παρελαύνει στους δρόμους της πόλης. Στις 3.30 το μεσημέρι, θα έχουμε τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το πόβερο καρναβάλι. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακηνάδου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από τη Ζάκυνθο και όλη την Ελλάδα.
Στις 8.30 το βράδυ, η ομάδα του Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε, το 16ο αιώνα, θα αναβιώσει το “αντέτι” των “μαρουλοκρέμμυδων”. Στις 10 το βράδυ θα γίνει ο χορός της Καρναβαλικής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Δήμαρχος θα κόψει την παραδοσιακή λαγάνα.
Στις 27 Φεβρουαρίου (Καθαρά Δευτέρα), στις 11 το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Άμπελος” διοργανώνει κούλουμα στο Κερί, ενώ στη 1 το μεσημέρι κούλουμα θα πραγματοποιηθούν και στις Μαριές. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής θα παρουσιάσει την ομιλία “Δήμαρχος Μαριώτης” του Διονύση Γιατρά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας “Μαρίας του Κλωπά”.
Στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο πλάτωμα του παλιού σχολείου των Αγίων Πάντων, η ομάδα Ζακυνθινού Λαϊκού Θεάτρου θα παρουσιάσει την ομιλία “Εκλογομαγειρέματα” της Μιμίκας Σταμίρη, ενώ το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.
Να προστεθεί ότι παρουσιαστές στο Πίκολο Καρναβάλι θα είναι η Κατερίνα Ζουπάνου και ο Γιώργος Βούτος, ενώ στο μεγάλο ο Άγγελος Πυριόχος. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος ενεργό ρόλο στον προγραμματισμό και στη διοργάνωση του καρναβαλιού έχει το Επιμελητήριο (στην Καρναβαλική Επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Γαργαλέας και η κ. Τρούσσα).
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων και υπεύθυνος Πολιτισμού, Άκης Λαδικός, τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός πως γίνεται καρναβάλι στη Ζάκυνθο, αν αναλογιστεί κανείς πως μεγαλύτεροι Δήμοι και μεγαλύτερες περιοχές, όπως είναι το Μοσχάτο και ο Ρέντης, δεν θα κάνουν εκδηλώσεις φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης