Δεν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία

Γιάννης Κοπανάς: Δεν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία

Δεν υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση στα σχολεία σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κοπανά ο οποίος μίλησε στον –Ε- και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.
«Οι πιστώσεις που έρχονται τώρα υπολείπονται κατά πολύ από τις πιστώσεις προηγουμένων χρόνων. Είναι περίπου στο ήμισυ τώρα. Βέβαια πρέπει να σας πω ότι ορισμένα σχολεία εκμεταλλεύονται το κυλικείο και εισπράττουν το ενοίκιο. Μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη παρά τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης. Για το πετρέλαιο έχει δοθεί οδηγία τόσο από μένα όσο και από τον υπεύθυνο της σχολικής επιτροπής κ. Αντωνόπουλο να μην επηρεαστεί η θέρμανση των παιδιών όσο κι αν πρέπει να κάνουμε οικονομία» είπε ο κ. Κοπανάς και συμπλήρωσε: «Οι προκάτ αίθουσες έχουν αυτόνομη θέρμανση με air-condition γιατί δεν είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό δίκτυο θέρμανσης και ίσως να έχουν κάποιο μικρό πρόβλημα. Τα χρήματα για το πετρέλαιο δεν τα δίνουμε εμείς και η διαδικασία γίνεται ως εξής: Η ενιαία σχολική επιτροπή συντονίζει τα έξοδα των σχολείων όλου του νομού. Το κάθε σχολείο όμως έχει τη δική του διαχειριστική επιτροπή, το συμβούλιο σχολικής μονάδας, που έχει τα δικά του χρήματα και απλά αποδίδει λογαριασμό στη σχολική επιτροπή».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης