Παραμένει στην πρωτοπορία το ΤΕΙ

Εάν δεν αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας η δραστηριότητα του ΤΕΙ τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Ειδικά μετά την επίσημη έγκριση έναρξης του προγράμματος Interreg IV με διακριτικό τίτλο DEMSNIISI, και επικεφαλής το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, σε ένα σχήμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Salento (Lecce), την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Province of Lecce, και το οποίο άφορα την ανάπτυξη ενός Δικτύου Περιβαλλοντικών – Μετεωρολογικών Σταθμών στα Ιόνια Νησιά και την Νότια Ιταλία.
• Βέβαια δεν αποκλείονται και εκείνοι που υπό το εξαιρετικά βαρύ κλίμα και προβληματισμό στον οποίο έχει βυθιστεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία να έχουν τις επιφυλάξεις τους και το μειωμένο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους “κατακτήσεις”.
• Το πρόγραμμα είναι ένα από τα 25 προγράμματα που εγκρίθηκαν με Επικεφαλής Εταίρο Ελληνικό Φορέα (από τα 250 συνολικά προγράμματα που κατατέθηκαν από ισχυρές συμπράξεις Ελληνικών και Ιταλικών πανεπιστημίων, πολυτεχνείων, περιφερειών, επαρχιών, δήμων, αλλά και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρηματικών φορέων.
• Τουλάχιστον στην φάση των προγραμμάτων Interreg IV, το ΤΕΙ Ιονίων αποτελεί τον μοναδικό φορέα του Ιονίου που συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος, γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει ότι ξένοι προς το Ιόνιο φορείς συχνά αποδίδουν έμπρακτα πολύ μεγαλύτερη σημασία στο ΤΕΙ Ιονίων από ότι τοπικοί φορείς ή άλλοι ετερόκλητοι λαλίστατοι του Αθηναϊκού κράτους, αν και ιστορικά αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για οτιδήποτε καλό τείνει να φυτρώσει σε αυτό τον τόπο!
• Όχι τίποτε άλλο, αλλά διότι κάποιοι ψίθυροι προβληματισμού ή απαξίωσης Ζακυνθινής μάλιστα προέλευσης τόσο για τα προγράμματα Interreg, όσο και για το ΤΕΙ που -πάντα- κλείνει κλπ. κλπ., αναπτύχθηκαν τόσο στα σχετικά Περιφερειακά Συμβούλια, όσο και εντός του νησιού μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης