Δεκαπέντε θέσεις συμβασιούχων ζητά ο Δήμος για τους Παιδικούς Σταθμούς

Δεκαπέντε θέσεις συμβασιούχων ζητά ο Δήμος για τους Παιδικούς Σταθμούς
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών Αρετή Βυθούλκα μίλησε στον –Ε- για το πρόβλημα του προσωπικού, επισημαίνοντας πως σήμερα τα τμήματα των Παιδικών Σταθμών λειτουργούν οριακά. Η ίδια μάλιστα έκανε γνωστό πως οι προσπάθειες από την πλευρά του Δήμου για προκήρυξη μόνιμων θέσεων στους Παιδικούς Σταθμούς, θα πέσουν στο κενό, αφού πλέον οι συγκεκριμένες οργανικές θέσεις καταργούνται!
«Οι συμβάσεις πολλών από τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς λήγουν τον Ιούλιο και πρόσφατα είχαμε μια συνάντηση με το Δήμαρχο, ώστε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για έγκριση νέων θέσεων. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα τις προετοιμασίες για τη νέα σχολική περίοδο, αισιοδοξώντας πως θα εγκριθούν περισσότερες θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Ζητάμε 15 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων αλλά δεν ξέρουμε πόσες από αυτές τελικά θα εγκριθούν» ανέφερε η κ. Βυθούλκα, ενώ για την προοπτική πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, που λύσει οριστικά το πρόβλημα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών ανέφερε:
«Με βάση μια νέα Νομοθεσία καταργούνται όλες οι Οργανικές Θέσεις των Παιδικών Σταθμών και διατηρούνται μόνο οι υφιστάμενες. Τα κενά που θα υπάρξουν θα καλυφθούν από μετατάξεις προσωπικού από άλλες υπηρεσίες» ανέφερε η κ. Βυθούλκα, θυμίζοντας πως πέρυσι το διοικητικό συμβούλιο είχε αποφασίσει τη δημιουργία νέων θέσεων στον οργανισμό των Παιδικών Σταθμών, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν νέα τμήματα στη Ζάκυνθο.
«Το προσωπικό που υπάρχει τώρα δεν επαρκεί. Όσο μειώνεται το εισόδημα των οικογενειών τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη να στείλουν τα παιδάκια τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν ιδιωτικούς σταθμούς και οι αιτήσεις όλο και περισσότερο θα αυξάνονται. Επομένως, πρέπει να λειτουργήσουν και νέα τμήματα. Το αίτημά μας για νέες οργανικές θέσεις απορρίφθηκε και το Υπουργείο ζήτησε να διατηρήσουμε μόνο τις υφιστάμενες» ανέφερε η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών, επισημαίνοντας πως προσλήψεις θα μπορούν να γίνονται μόνο σε προσωπικό ορισμένου χρόνου που θα καλύπτει εποχιακές ανάγκες.
«Σήμερα λειτουργούμε οριακά και στη Λιθακιά έχουμε έναν μάγειρα εθελοντή. Αν ο συγκεκριμένος φύγει, τότε θα πρέπει να μαγειρεύει για τη Λιθακιά και το προσωπικό της Πόλης! Βολευόμαστε αλλά δεν λειτουργούμε όπως θα θέλαμε, αφού υπάρχει πρόβλημα μόλις απουσιάσουν δύο άτομα» ανέφερε.
Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών συνεδρίασε πρόσφατα, εγκρίνοντας την απαλλαγή των τροφείων για δέκα περίπου οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ενώ πρόσφατα εκταμιεύτηκε το ποσό των 100.000 Ευρώ από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
«Έχει περάσει ένας χρόνος από όταν αναλάβαμε και τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τον περασμένο Δεκέμβρη, έγινε η εκταμίευση της πρώτης δόσης από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ύψους 100.000 Ευρώ και καταφέραμε να εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας και τους προμηθευτές μας. Θυμίζω πως είχαμε παραλάβει ένα μεγάλο χρέος. Η επόμενη χρηματοδότηση αναμένεται μέσα στο Μάρτη και συνολικά θα δοθούν τέσσερις δόσεις» εξήγησε η κ. Βυθούλκα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης