“Χτυποκάρδια στα θρανία” με τις πανελλαδικές εξετάσεις

Σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη βασιζόταν το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι εξεταζόμενοι κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές από τα Γενικά Λύκεια, με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Κοπανά, να δηλώνει ότι φέτος συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία 271 παιδιά εκ των οποίων απουσίαζαν τέσσερα.
Σε ότι αφορά την διαδικασία δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα αφού τα θέματα έφθασαν κανονικά στο νησί μας και η εξέταση άρχισε σύμφωνα με όσα προβλέπονται.
“Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, τα οποία προσπαθούν να υλοποιήσουν ένα από τα όνειρά τους, που είναι μια σπουδή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο νησί μας δίνουν πανελλήνιες 271 μαθητές. Όλα κύλησαν ομαλά στα εξεταστικά κέντρα του νησιού μας.
Η μόνη αλλαγή αφορά στον τόπο εξέτασης των μαθητών της Γ’ Λυκείου από τη Βολίμα καθώς οι μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις μετακινήθηκαν στο εξεταστικό κέντρο του Κατασταρίου, κάτι για το οποίο είχε λάβει μέριμνα η Δευτεροβάθμια και το ΚΤΕΛ. Ζούμε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και έτσι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτό που καταφέραμε είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν ψυχραιμία και να θυμηθούν αυτά που διδάχθηκαν όλη τη χρονιά. Καταλαβαίνω την αγωνία των γονέων για την επιτυχία των τέκνων τους, όμως δεν θα πρέπει να μεταφέρουν το άγχος τους στα παιδιά τους. Η Ζάκυνθος είχε πάντα καλό επίπεδο μαθητών και, ως εκ τούτου, θεωρώ ότι και φέτος τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά”.

Ακολούθως, ο ίδιος υποστήριξε πως το μόνο μικροπρόβλημα που εμφανίστηκε ήταν με το εξώφυλλο ορισμένων τετραδίων όπου το ονοματεπώνυμο καθίστατο ευδιάκριτο εάν ο μαθητής πίεζε το στυλό. “Δίνουμε στους μαθητές τυποποιημένα τετράδια, τα οποία στη συνέχεια θα πακεταριστούν και θα αποσταλούν στα βαθμολογικά κέντρα. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση διπλού αυτοκόλλητου κατόπιν εντολής του Υπουργείου Παιδεία προκειμένου να διατηρηθεί το αδιάβλητο. Από ΄κει και πέρα, οι καθηγητές έχουν πάρει συγκεκριμένες οδηγίες από τους προέδρους των εξεταστικών κέντρων, συνεπώς γνωρίζουν πολύ καλά το πώς να διαχειριστούν την όλη κατάσταση»υπογράμμισε ο κ. Κοπανάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης