Το Νηπιαγωγείο του Κερίου διδάσκει οικολογία!


• Συνεχίζει τις πρωτοπόρες δράσεις το Νηπιαγωγείο στο Κερί, αυτή τη φορά παραδίδοντας σε κάθε συμπολίτη μας μαθήματα οικολογικής συμπεριφοράς. Έτσι, λοιπόν, οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια ενός μπαμπά -μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων- άνοιξαν το κομπόστ που για δεύτερη σχολική χρονιά είχαν ετοιμάσει.
• Εκεί μέσα είχαν βάλει από πέρυσι λαχανικά, κλαδιά, φλούδες αλλά και όλα τα χόρτα από το καθάρισμα του κήπου. Με μεγάλη έκπληξη είδαν όλα αυτά να μην υπάρχουν και στη θέση τους να ΄ναι μόνο χώμα το οποίο και καθάρισαν με τα μικρά εργαλεία τους! Το έριξαν στο κήπο του σχολείου αλλά πήραν και μαζί τους στις σακουλίτσες που είχαν ζωγραφίσει ειδικά για αυτό τον σκοπό!
• Τη παράσταση και φέτος έκλεψε η οικογένεια των σκουληκιών που βρέθηκε μέσα στον κάδο και υπήρξαν οι πολύτιμοι βοηθοί σε όλη αυτή την προσπάθεια. Έτσι μικροί και μεγάλοι ευαισθητοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά, συνειδητοποίησαν ότι τίποτα δεν πάει χαμένο καθώς και ότι η κ. ανακύκλωση και οι φίλοι της, μας βοηθούν για αυτό.
• Και μην νομίσετε ότι όλα τελείωσαν εδώ. Αντιθέτως, την ερχόμενη εβδομάδα με τον συμβολικό καθαρισμό της Λίμνης του Κεριού ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της παιδικής Helmepa, για μια ακόμη χρονιά δίνοντας το μήνυμα της προστασίας του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος που κάθε χρόνο εφαρμόζεται στο νηπιαγωγείο.
• Όλα αυτά πρέπει να ξεκινούν από τη μικρή ηλικία και τα νηπιαγωγεία συμβάλλουν σε αυτό! Αρκεί η προσπάθεια αυτή να συνεχίζεται συστηματικά και στις άλλες βαθμίδες, μέσα στις οικογένειες και ευρύτερα στη πολιτεία, έτσι ώστε να μπορούμε να λέμε ότι τα παιδιά μας έχουν η οικολογική συνείδηση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης