Στα Δημοτικά σχολείο του νησιού τα βιβλία για τη νέα χρονιά



Στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού μας έχουν διανεμηθεί ήδη τα βιβλία για τη νέα σχολική χρονιά. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου  συμμετέχει στο «πιλοτικό πρόγραμμα» που εφαρμόζει από φέτος το Υπουργείο Παιδείας και προβλέπει τη διανομή βιβλίων σε σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας, πριν λήξει το φετινό σχολικό έτος και τα διδακτήρια κλείσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Μπορεί στη Ζάκυνθο, το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών βιβλίων να μην ήταν τόσο έντονο σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας αφού υπήρχαν αποθέματα από τις προηγούμενες χρονιές, ωστόσο για πρώτη φορά οι Διευθυντές των σχολείων παρέλαβαν τα βιβλία όλων των τάξεων πριν το καλοκαίρι. Τα βιβλία θα φυλαχτούν στα σχολεία και τα διανεμηθούν στους μαθητές τον Σεπτέμβρη, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Για το θέμα των βιβλίων μίλησε στον –Ε- ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φίλιππος Φραγκογιάννης, ο οποίος έκανε γνωστό πως ο αριθμός των νέων βιβλίων που εστάλησαν στα σχολεία, αντιστοιχεί στον ακριβή αριθμό των μαθητών συν κάποια επιπλέον βιβλία που δίνονται στους δασκάλους ή σε περίπτωση φθοράς.  Ο ίδιος διευκρίνισε πως για κάθε μαθητή αντιστοιχεί συγκεκριμένος αριθμός βιβλίων που θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και για το λόγο αυτό, όποιος μαθητής που ήταν εγγεγραμμένος σε ένα σχολείο μέχρι τον Απρίλη και στη  συνέχεια αλλάξει σχολείο μέσω μετεγγραφής, θα πρέπει να πάρει μαζί του και τα βιβλία του.
«Η φιλοσοφία της διακίνησης των βιβλίων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχει αλλάξει πλήρως αφού μέχρι πέρυσι η κατανομή γινόταν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και οι δάσκαλοι έρχονταν με τα αυτοκίνητά τους για να τα μεταφέρουν στα σχολεία τους. Τα βιβλία της επόμενης χρονιάς έχουν παραληφθεί εδώ και μέρες και ο αριθμός τους δεν είναι συγκεντρωτικός για όλο το νησί, αλλά ανάλογος με τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου, που είναι καταγεγραμμένος σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων» ανέφερε ο κ. Φραγκογιάννης, συμπληρώνοντας πως του χρόνου η διανομή θα γίνεται με αυτό τον τρόπο σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης