Με λουκέτο απειλούνται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί



Δραματικό sos εκπέμπουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του νησιού μας καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να βάλουν “λουκέτο”, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού και της μείωσης των πόρων που λαμβάνουν.
Τον κίνδυνο να κλείσει ο ένας παιδικός σταθμός μετά τον άλλο επισημαίνουν και οι δήμαρχοι, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν οι κοινωνικές αυτές δομές από την απαγόρευση των προσλήψεων που προβλέπει το Mνημόνιο.
Προσωπικό δεν υπάρχει, αφού οι περισσότεροι διέθεταν συμβασιούχους, με αποτέλεσμα σήμερα αρκετοί σταθμοί να ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικούς.
Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, δέχονται απανωτά “χτυπήματα” λόγω της οικονομικής κρίσης, οι παιδικοί σταθμοί βρίσκονται στην κόψη του “ξυραφιού” και είναι αβέβαιο πόσοι από αυτούς θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, οπότε και ξεκινάει η νέα περίοδος φύλαξης βρεφών και νηπίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης