1ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

    Η Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου (ΣΑΖ) Αναπτυξιακή Α.Ε Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο  με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουν τον 1ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Εικόνες από την Αγροτική Ευρώπη». και καλούν όλους τους φωτογράφους της Ζακύνθου να λάβουν μέρος.
    Πρόκειται για ένα συναρπαστικό διαγωνισμό στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αποσκοπεί στη συλλογή φωτογραφιών οι οποίες αντανακλούν τις διάφορες πτυχές της αγροτικής ανάπτυξης της υπαίθρου που παρουσιάζουν τα κράτη μέλη της Ευρώπης. Σκοπό έχει να αναδείξει τη ποικιλομορφία, και την ομορφιά των διαφόρων πτυχών της αγροτικής ζωής στην Ευρώπη.

Οδηγίες Συμμετοχής
    Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να φωτογραφίσει εικόνες που απεικονίζουν διάφορες πτυχές της αγροτικής ανάπτυξης στον τόπο του και στη συνέχεια να τις αποστείλει σε ηλεκτρονική μορφή στη ΣΑΖ.
    Οι συμμετοχές που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του διαγωνισμού θα υποβληθούν στο διαγωνισμό μέσω της Συνεταιριστικής Αυτοδιοικητικής Ζακύνθου (ΣΑΖ) Αναπτυξιακή Α.Ε Ο.Τ.Α. και στη συνέχεια θα εκτεθούν σε μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στις Βρυξέλλες, από 22 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2012 κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η βράβευση των νικητριών φωτογραφιών.
    Σε περίπτωση θετικού, εκ μέρους σας, ενδιαφέροντος, παρακαλούμε για την αποστολή των φωτογραφιών στα e-mail: sazae@otenet.gr ή denia@1393.syzefxis.gov.gr, το αργότερο μέχρι τη  Πέμπτη 17 Μαΐου 2012.

Κατηγορίες Φωτογραφιών
Στείλτε μας εικόνες από το όμορφο φυσικό περιβάλλον της υπαίθρου στο οποίο ζείτε, εργάζεστε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς καθημερινά.

Το αγροτικό περιβάλλον στην ύπαιθρο
Εικόνες που απεικονίζουν θέματα από τις κλιματικές αλλαγές, τη βιοποικιλότητα, το νερό, τη διαχείριση αποβλήτων και εναλλακτικές μορφές διαχείρισης.


Η εργασία στην ύπαιθρο
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει φωτογραφίες που αντικατοπτρίζουν την ποικιλία των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε αγροτικές περιοχές όπως η παραγωγή τροφίμων, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, καταστήματα, υπηρεσίες, μεταφορές, αγορές κτλ.

Η νεολαία της υπαίθρου
Η συμμετοχή των νέων αγροτών στη παραγωγή των τροφίμων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον της αγροτικής ανάπτυξης πολλών αγροτικών περιοχών.
Θα θέλαμε να απεικονίσετε μέσα από φωτογραφίες τις δραστηριότητες, τις ασχολίες και τα ενδιαφέροντα των νέων αγροτών στη περιοχή σας.

Οι άνθρωποι της υπαίθρου
Θέλουμε να σας γνωρίσουμε. Στείλτε μας φωτογραφίες που απεικονίζουν στιγμές από τη καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην ύπαιθρο. Μπορεί να είναι πορτραίτα ή ομαδικές φωτογραφίες, αποφύγετε μόνο τις στημένες. Όσο πιο αυθόρμητες και αληθινές είναι τόσο το καλύτερο. 

Αγροτική ποικιλομορφία
Παρουσιάστε εικόνες  που απεικονίζουν τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει το περιβάλλον στο οποίο ζείτε, τις υποδομές, τη φυσική ομορφιά και τη πολιτισμική κληρονομιά.

Το πνεύμα του αρχηγού
Εικόνες που προσεγγίζουν τη παρουσία και τη δράση του ηγέτη ανάπτυξης της αγροτικής υπαίθρου.

Κίνητρα Συμμετοχής

Οι νικητές φωτογράφοι και οι εκπρόσωποι των αναπτυξιακών, με έξοδα που θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα κληθούν να παρευρεθούν σε μια μεγαλοπρεπέστατη τελετή βράβευσης των φωτογραφιών, παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Dacian Cioloş, στις 27 Ιουνίου, 2012.
 Επιπλέον, οι νικήτριες συμμετοχές θα  συμπεριληφθούν σε σκληρό γυαλιστερό φωτογραφικό βιβλίο που θα δημοσιευθεί αργότερα εντός του έτους.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις ή πληροφορίες στο τηλ επικοινωνίας: 26950 43931
Με τιμή, 
Μαρίνος Κούτσης
Γενικός Διευθυντής ΣΑΖ
και μέλος του
Εθνικού Αγροτικού Δικτύου Ανάπτυξης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης