Χαμόγελα για 236 ζακυνθινούς επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Χαμόγελα για 236 ζακυνθινούς  επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνολικά 236 μαθητές των σχολείων της Ζακύνθου, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των βάσεων εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η αγωνία έλαβε τέλος για τους υποψηφίους, λίγο μετά τις 10.00 χθες το πρωί, όταν ανακοινώθηκαν επίσημα οι βάσεις ενώ εκτός από τους πίνακες που αναρτήθηκαν στα Λύκεια του νησιού μας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ενημερωθούν και μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κοπανά, εκτός από τους 236 επιτυχόντες που συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υπάρχουν ακόμη 31 μαθητές οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις την προηγούμενη χρονιά και υπέβαλαν φέτος μηχανογραφικά διεκδικώντας το 10% των θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Αναλυτικότερα, οι επιτυχόντες από το 1ο Λύκειο είναι 83, από το 2ο Λύκειο 102, από το Λύκειο Κατασταρίου 21, από το ΕΠΑΛ 15, από το Λύκειο Βολιμών 10, από το Εσπερινό 4 και από το Μουσικό ένας.
Μιλώντας στον –Ε- ο κ. Κοπανάς εξέφρασε την ικανοποίηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα αποτελέσματα και συμπλήρωσε πως οι υποψήφιοι της Ζακύνθου πέτυχαν την εισαγωγή τους σε περιζήτητες σχολές.
«Τα παιδιά μας είχαν σημαντικότατες επιτυχίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το γεγονός αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση! Είμαστε ευχαριστημένοι για το έργο που παράγεται στα σχολεία μας και θέλουμε να ευχηθούμε  καλή επιτυχία και συνέχεια στις σπουδές τους» ανέφερε ο κ. Κοπανάς, κάνοντας ακόμη γνωστό πως 8 υποψήφιοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στα δύο τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στη Ζάκυνθο.
Σήμερα στον –Ε- δημοσιεύονται τα ονόματα των ζακυνθινών μαθητών μαζί με τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ στα οποία εισάγονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης