Μαθητές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης



Στον… “αέρα” παραμένει το θέμα με τη μεταφορά των μαθητών του νησιού μας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού ο νέος διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου δεν θα γίνει μέσα στον Αύγουστο, αλλά στις 27 Σεπτεμβρίου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και το θέμα της μεταφοράς δεν θα έχει επιλυθεί ακόμη, με τον Δήμο Ζακύνθου να έχει μπλέξει σε μια περιπέτεια, λόγω των παλλινωδιών που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας.
Τα δεδομένα… 
Ο Δήμος είχε κάνει διεθνή δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό τον Ιούλιο, ωστόσο δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.
Στην παρούσα φάση υπάρχει επαφή με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να επιτραπεί η απευθείας ανάθεση των σχολικών μεταφορών για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός.
Για να αντιληφθεί κανείς τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, είναι χαρακτηριστικό πως μόλις οι 32 από τους 35 Δήμους σε όλη την Ελλάδα έχουν επιλύσει το ζήτημα με τις σχολικές μεταφορές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης