Τα άδεια ταμεία του ΟΣΚ αιτία νέων προβλημάτων στο συγκρότημα του Αγγερικού

Τα άδεια ταμεία του ΟΣΚ αιτία νέων προβλημάτων στο συγκρότημα του Αγγερικού

Λίγο πριν ηχήσει και πάλι το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων στο συγκρότημα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Αγγερικό, αφού οι επισκευές και οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και τίθεται θέμα για τη διεξαγωγή των μαθημάτων!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κοπανά, σε δηλώσεις που παραχώρησε για το θέμα, οι δύο εργολάβοι που εργάζονται τόσο για την κατασκευή των νέων εργαστηρίων, όσο και για την επισκευή και την συντήρηση του υπόλοιπου συγκροτήματος, δεν πρόκειται να παραδώσουν έργο, αν πρώτα δεν τακτοποιηθούν οι πληρωμές τους που καθυστερούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.
Ο κ. Κοπανάς έκανε γνωστό πως αν το θέμα δεν λήξει θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα στέγασης όταν ξεκινήσει η  νέα σχολική χρονιά, ενώ τόνισε πως η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πιέζει στο βαθμό που μπορεί τόσο τον ΟΣΚ όσο και το αρμόδιο Υπουργείο.
«Το θέμα μας απασχολεί από τις αρχές του Καλοκαιριού, αφού παρακολουθούμε από κοντά τις εργασίες που γίνονται από τους εργολάβους. Αυτό που πρέπει να πω είναι πως έχουμε ενημερώσει τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων που είναι φορέας του έργου αλλά και το Υπουργείο Παιδείας. Επειδή το Κράτος, μέσω του ΟΣΚ δεν έχει αποδώσει τα χρήματα που οφείλει στον εργολάβο, υπάρχει πρόβλημα αφού ο εργολάβος αρνείται να αποδώσει το διδακτήριο αν δεν πληρωθεί. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε όσο μπορούμε για να διευθετηθεί το πρόβλημα και να μπουν κανονικά τα παιδιά στο σχολείο. Αν όμως ο εργολάβος δεν θέλει να παραδώσει το κτήριο, θα υπάρξει πρόβλημα και δεν ξέρουμε πως θα το διευθετήσουμε» τόνισε.
Σήμερα αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του κ. Κοπανά με τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, προκειμένου το θέμα να τεθεί στην επόμενη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Παιδείας.
«Υπάρχουν  εκκρεμότητες και στις δύο εργολαβίες που οφείλονται στα άδεια ταμεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοπανάς.
Η επιστολή με ημερομηνία 24 Ιουλίου, που εστάλη από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τον ΟΣΚ, σχετικά με την έργα συντήρησης και επισκευής στο συγκρότημα του  Αγγερικού αναφέρει:
Θέμα: Καθυστέρηση εκτέλεσης εργολαβίας
Όπως ενημερωθήκαμε από τον ανάδοχο της εργολαβίας των κτιρίων Κ1,Κ2,Κ7 και Κ11 του σχολικού συγκροτήματος Αγίου Κηρύκου Ζακύνθου κο Καστανιά, πρόκειται να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών λόγω μη καταβολής μέρος των δεδουλευμένων του, «δεν έχει λάβει καμία πληρωμή από την αρχή του έργου μας ανέφερε» με συνέπεια την αδυναμία ολοκλήρωσης των εργασιών που του έχουν ανατεθεί.
Από την επι τόπου ξενάγηση και διευκρίνιση για τις υπολειπόμενες εργασίες, διαπιστώνουμε αδυναμία διεξαγωγής διδασκαλίας στο κτίριο Κ11, λόγω απουσίας μέρους των υαλοπινάκων και των θυρών στις αίθουσες και τα εργαστήρια, μη ολοκλήρωσης των ηλεκτρολογικών εργασιών στους κεντρικούς πίνακες ορόφων, μη περάτωση των εργασιών του λεβητοστασίου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012- 2013 τον μήνα Σεπτέμβριο να απουσιάζουν διδακτικές αίθουσες και εργαστήρια για την ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος, με λογική συνέπεια τις αντιδράσεις των μαθητών, των γονέων αλλά και του διδακτικού προσωπικού.
Επίσης διαπιστώσαμε, για ακόμη μια φορά, την μη πραγματοποίηση μόνωσης στα δώματα των κτιρίων Κ7 και Κ11, που όπως σας έχουμε επισημάνει και παλαιότερα είναι βασικό πρόβλημα για την περιοχή μας και θα έχει σαν συνέπεια την καταστροφή των αποπερατωμένων εργασιών στις αίθουσες που υπάρχουν αντίστοιχα κάτω από αυτές τις επιφάνειες.
Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά σας, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς τις γνωστές προστριβές που υπήρχαν εδώ και χρόνια λόγω της κακής κατάστασης του κτηρίου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης