«Πετάξτε μαζί μας!» Παιδικά Περιβαλλοντικά Εργαστήρια με θέμα τα θαλασσοπούλια στην Πλατεία Σολωμού



   Την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, ώρες 20:00 – 22:00 η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με τη συμμετοχή της Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης και του Δήμου Ζακύνθου, διοργανώνει περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά στην Πλατεία Σολωμού, μπροστά στον Κινηματογράφο Φώσκολο.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τα θαλασσοπούλια και τα προστατευόμενα είδη (Θαλασσοκόρακας, Αιγαιόγλαρος, Αρτέμης, Μύχος και Μαυροπετρίτης). Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν και θα φτιάξουν κατασκευές.
   Παιδιά και γονείς μπορούν να συμμετάσχουν στα περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά, να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια, αφίσες, περιοδικά) για τα θαλασσοπούλια και τις δράσεις της Ορνιθολογικής, αλλά και να γνωρίσουν την ορνιθοπανίδα του Ιονίου.
   Η Ορνιθολογική λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Σολωμού με θέμα την ανάδειξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Ιονίου. Το πρόγραμμα είναι επικεντρωμένο στα θαλασσοπούλια και τη σημαντικότητα του νησιωτικού και θαλάσσιου χώρου του Ιονίου, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια που υλοποιεί η Ορνιθολογική σε 17 Ζώνες Ειδικής Προστασίας και την ευρύτερη περιοχή τους.

Περισσότερες πληροφορίες: Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος Εθελοντών, τηλ.: 6974 510976, email: spsychas@ornithologiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης