Στις Περιφέρειες η μεταφορά μαθητών

Στις Περιφέρειες η μεταφορά μαθητών

Με τον Υπουργό Εσωτερικών, Ε. Στυλιανίδη, είχε συνάντηση χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επιτακτικά αφενός το θέμα της δραματικής, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Σπύρου, περικοπής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και αφετέρου το επίμαχο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών κατά τη σχολή περίοδο 2012 – 2013.
 Ο Υπουργός Εσωτερικών, επικαλούμενος την αδυναμία της συντριπτικής πλειονότητας των Δήμων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των διαγωνισμών για την μεταφορά των μαθητών, αρμοδιότητα που περιήλθε στους δήμους με το νόμο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ζήτησε την σύμφωνη γνώμη των Περιφερειαρχών, ώστε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι Περιφέρειες να αναλάβουν την ευθύνη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπό προϋποθέσεις η μεταφορά μαθητών
  Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αλλά και οι Περιφερειάρχες που συμμετείχαν στην σύσκεψη έθεσαν από κοινού στον Υπουργό τις προϋποθέσεις, ώστε να αναλάβουν εκ νέου την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών για την σχολική χρονιά που αρχίζει σε λίγες ημέρες.
  Για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένες έγγραφες δεσμεύσεις και εάν είναι δυνατόν νομοθετικές διασφαλίσεις, πέραν των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει το Κράτος απέναντι στις Περιφέρειες από την περσινή χρονιά, αλλά και τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν για την προσεχή σχολική περίοδο.
  Συμφωνήθηκε η τελική απόφαση των Περιφερειαρχών να σταλεί εγγράφως προς το Υπουργείο, αφού αναλάβει εγγράφως και το ίδιο τις δεσμεύσεις που ζητήθηκαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης