Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΤΕΙ

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΤΕΙ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με απόλυτη επίγνωση από τους παρευρισκόμενους της σημασίας του έργου που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής η τελετή των εγκαινίων για το νέο κτήριο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Παναγούλα.
Το ευήλιο αμφιθέατρο στο νέο κτήριο, όπου έγινε η εκδήλωση, ήταν κατάμεστο αφού το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πολιτείας, των Σωμάτων Ασφάλειας της Εκπαίδευσης και ευρύτερα του πνευματικού κόσμου της Ζακύνθου ενώ ο αγιασμός τελέστηκε από το Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο. Θυμίζουμε πως και η επιλογή της ημέρας για την τελετή των εγκαινίων δεν ήταν τυχαία, αφού οι διοργανωτές θέλησαν να αναδείξουν την προσφορά της Μητρόπολης και της Ιεράς Μονής  Αγίου Διονυσίου όχι μόνο στην κατασκευή αυτού του κτηρίου αλλά και γενικότερα στην λειτουργία του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο.
Παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί, στα εγκαίνια δεν παρευρέθηκε πολιτικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκας, ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλώνάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας αλλά και φοιτητές των δύο τμημάτων που λειτουργούν στη Ζάκυνθο.
Αφού ολοκληρώθηκε ο αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο Σεβασμιότατος πήρε το λόγο υπογραμμίζοντας πως τα παιδιά αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που τους προσφέρονται, ενώ τόνισε πως σημασία έχει η παιδεία να συνδυάζεται με την  αρετή.
Εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής πήρε το λόγο πρώτος ο Πρόεδρος του Ιδρύματος  Ναπολέων Μαραβέγιας ο οποίος πέρα από τις ευχαριστίες τους προς τη Μητρόπολη και τη ζακυνθινή κοινωνία, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι προηγούμενες διοικήσεις του ιδρύματος αλλά και αιρετοί εκπρόσωποι του νησιού.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ υπογράμμισε πως το εγχείρημα που ολοκληρώθηκε ήταν δύσκολο, ιδιαίτερα με δεδομένη την οικονομική συγκυρία στην χώρα μας και έκανε γνωστό πως η Ζάκυνθος είναι το πρώτο νησί στο οποίο το ίδρυμα αποκτά μόνιμη στέγη, αφού στην Λευκάδα το ΤΕΙ στεγάζεται σε νοικιαζόμενο χώρο και στην Κεφαλονιά σε προκατ αίθουσες.
Αναφερόμενος στο σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων των τμημάτων του ΤΕΙ που εκπονεί το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε πως οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου, δεν αγγίζουν τη Ζάκυνθο, ενώ ανακοίνωσε πως υπάρχει η πιθανότητα σύμπραξης με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που αν και ιδρύθηκε με την προοπτική να λειτουργήσει τμήματα σε όλα τα Ιόνια Νησιά, παρέμεινε μόνο στην Κέρκυρα.
Τέλος, έκανε ειδική μνεία στην προσφορά του τ. Μητροπολίτη Ζακύνθου και νυν Δωδώνης Χρυσόστομο, υπογραμμίζοντας πως ήταν εξαιρετικά σημαντική.
Ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ και συμπατριώτης μας Γ. Δραγώνας, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως το ίδρυμα υποδέχεται ένα λαμπρό μέλλον σε ένα χώρο αντάξιο των προσδοκιών  του και υποστήριξε πως παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, διεξάγεται αγώνας και για την καθημερινή λειτουργία του ΤΕΙ αλλά και για την καθιέρωσή του ως πυλώνας επιστήμης και τεχνολογίας.
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Σωτήρης Σούλης, εξήρε την προσφορά του Μητροπολίτη, αλλά και του κ. Δραγώνα και χαρακτήρισε το νέο κτήριο σαν ένα ναό της γνώσης.
Χαιρετισμό εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο, απηύθυνε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Αν. Καλημέρης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «θαύμα» που επιτελείται στη Ζάκυνθο και οφείλεται και στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του προσωπικού ενώ το λόγο πήραν για να εκφράσουν την χαρά και την συγκίνησή τους  ο Μητροπολίτης Δωδώνης, ο Περιφερειάρχης, η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης