Η ανωνυμία του διαδικτύου και η αρνητική της χρήση


Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η αρνητική χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους. Χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και το διαδίκτυο, για να γράφουν και να στέλνουν ανώνυμα μηνύματα εκφοβισμού, άλλες φορές υβριστικά και τις περισσότερες υποτιμητικά για συμμαθητές και γνωστούς τους,
Όλοι γνωρίζουμε, πως τα παιδιά μπορούν γίνουν οι πιο σκληροί κριτές και τα ακόμα μικρότερα να πληγώνουν με τη συμπεριφορά και τα σχόλια τους εκείνους που δεν αντιδρούν. Δυστυχώς, στην εποχή της ταχύτητας και του internet, έχουν εξελιχθεί και αυτές οι συμπεριφορές, και έχουν περάσει σε μαζικό επίπεδο κοινοποίησης των σχολίων, για να βλέπουν όσο περισσότεροι γίνεται. Άμεσο αποτέλεσμα, τα ευαίσθητα παιδιά, που συνήθως γίνονται αποδέκτες αυτών των ύβρεων, να νιώθουν ακόμα μεγαλύτερη ντροπή και η κατάσταση να επεκτείνεται καθημερινά.
Σύμφωνα με απάντηση της Επιτρόπου N. Kroes, ύστερα από επερώτηση του ευρωβουλευτή Γ. Κουμουτσάκου, “το φαινόμενο τείνει να πάρει διαστάσεις μάστιγας για την Ευρώπη”. Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους και παρουσιάζουν μία καθόλου ευοίωνη κατάσταση. Μόνο στο facebook, 1.000.000 παιδιά έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού, γεγονός που εμπίπτει στην πιο σύγχρονη μορφή σχολικού εκφοβισμού. Ο ευρωβουλευτής κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, στα πλαίσια της ευρύτερης δράσης του για το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένων και των κινήσεων που κάνει για να καθιερωθεί σχετική Ευρωπαϊκή Ημέρα.

Copy: http://imerazante.gr/2013/01/09/58276

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης