ΚΛΕΙΝΟΥΝ το ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους



Η απόφαση να κλείσει το τμήμα ΤΕΙ Ζακύνθου διέρρευσε, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χθες, λίγο πριν από το μεσημέρι. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα ανακοινώσει, σήμερα το μεσημέρι, στους δημοσιογράφους, την πρόθεση της συγκυβέρνησης να σταματήσουν τη λειτουργία τους έξι αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, προφανώς για λόγους οικονομίας. Ανάμεσά τους και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκονται και τα ΤΕΙ Κεφαλονιάς και Ιεράπετρας.
Η «διαρροή» της είδησης προκάλεσε έκπληξη και στη συνέχεια οργή από την τοπική κοινωνία. Η «Ημέρα» επικοινώνησε αμέσως με το Δήμαρχο κ. Στέλιο Μποζίκη και το Δεσπότη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε ότι αιφνιδιάστηκε και ταυτόχρονα μας τόνισε ότι άμεσα θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για να ανατραπεί η υπουργική απόφαση.
Όπως μας επισήμανε υπάρχει ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας, αφού το ΤΕΙ Ζακύνθου φτιάχτηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ και δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσο για τα λειτουργικά του έξοδα είναι πολύ μικρότερα από τα υπόλοιπα ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.
Πρόσθεσε: «Αν γίνει κάτι τέτοιο είναι τεράστιο πλήγμα στην τοπική κοινωνία. Οι φοιτητές των ΤΕΙ συνεισφέρουν στην τοπική αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ματαιωθεί αυτή η ενέργεια».
Την ίδια απάντηση πήραμε και από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μέχρι αργά χθες το βράδυ, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και κυβερνητικούς παράγοντες για να σταματήσουν οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος και των δύο ΤΕΙ, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.
Είναι βέβαιο ότι ενημερώθηκαν και άλλοι παράγοντες του νησιού. Ο καθένας από την πλευρά του ανέλαβε πρωτοβουλίες για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να κλείσει το ΤΕΙ Ζακύνθου.

Copy:http://imerazante.gr/2013/01/17/58696 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης