Συγχωνεύσεις αντί λουκέτου για το ΤΕΙ



   Η δημοσιοποίηση, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, της πρόθεσης του Υπουργείου Παιδείας, να κλείσει τα δυο τμήματα του ΤΕΙ Ζακύνθου, ήταν εκείνη που τελικά οδήγησε τον Υπουργό να ανακρούσει πρύμναν.
   Ο κ. Αρβανιτόπουλος άλλαξε τα πλάνα του και τελικά, ανέβαλε για την Δευτέρα την ανακοίνωση των τελικών του αποφάσεων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Υπουργός σκέφτεται τη λύση του έμμεσου… λουκέτου, με τη συγχώνευση των τμημάτων ανά νησί.
   Η “διαρροή” της είδησης προκάλεσε έκπληξη και στη συνέχεια οργή από την τοπική κοινωνία. Η άμεση ενεργοποίηση του Δημάρχου και του Μητροπολίτη Δωδώνης ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που ανέτρεψαν την υπουργική απόφαση. Ο κ. Χρυσόστομος μέχρι αργά χθες το βράδυ, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με κυβερνητικούς παράγοντες για να σταματήσουν οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος των δύο τμημάτων, θεωρώντας αδιανόητη μια τέτοια ενέργεια.
   Με παρέμβαση του Δημάρχου ενημερώθηκαν και οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης και Νίκος Τσούκαλης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να κλείσει το ΤΕΙ.

Copy: http://imerazante.gr/2013/01/18/58757

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης