Ζωντάνεψαν οι καλικάντζαροι μέσω των παιδιών



Παιδιά όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν λαϊκά παραμύθια στο Πνευματικό Κέντρο. Η θεατρολόγος Μαρία-Λουίζα Παπαδοπούλου, αφηγήθηκε ντυμένη καταλλήλως, παραμύθια με καλικάντζαρους σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Η μουσική ήταν από τον Κώστα Γαρδίκη και πρόκειται για μία δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία πολιτισμού και τον κ Λαδικό.
Η ωραιότερη στιγμή όμως για όλα τα παιδιά, όταν έγιναν και εκείνα μέρος της δράσης, μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Φόρεσαν καπέλα, αυτιά και διάφορα στοιχεία των πλασμάτων αυτών και μεταμορφώθηκαν. Χάρηκαν πολύ τη συμμετοχή τους και όλα μαζί, συμπλήρωσαν ένα πολύ όμορφο, πολύχρωμο και ιδιαίτερο παζλ γύρω από την κα. Παπαδοπούλου. Η οποία, μας εξήγησε, πως “είναι τα μόνο λαϊκά παραμύθια, εκείνα που παρουσιάζουν τα πλάσματα που κάνουν σκανταλιές το δωδεκαήμερο των εορτών. Θα αφηγηθούμε τρία από αυτά, το ένα μάλιστα με διαδραστικά στοιχεία. Χορεύουν, τραγουδούν, φορούν διάφορα και διασκεδάζουν αρκετά. Μετά το παιχνίδι, για να χαλαρώσουν, έρχεται η αφήγηση, με τον τρόπο που οι γονείς τη χρησιμοποιούν λίγο πριν τον ύπνο. Έτσι και εδώ προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε και να μείνουν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Το παραμύθι άλλωστε, μπορεί να ταξιδέψει αλλιώς τον καθένα και να προσφέρει διαφορετική γοητεία”.

Copy: http://imerazante.gr/2013/01/07/58156 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης