Ξεναγήθηκαν στο ναό της Δημοκρατίας



Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επισκέψεων οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Κατασταρίου, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια τους, κοινωνιολόγο Ιωάννα Γιαννούλα, και τον μαθηματικό Διονύση Μυλωνά.
Οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, παρακολούθησαν βιντεοταινία σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαρίλαου Τρικούπη, ενώ επισκέφθηκαν και την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Τους μαθητές υποδέχτηκε και μίλησε μαζί τους και ο Βουλευτής του νησιού μας Σταύρος Κοντονής ο οποίος παρακολούθησε την όλη διαδικασία και στο τέλος μίλησε στους μαθητές άπλα και επικοινωνιακά, σαν ένας δάσκαλος για έννοιες και άξιες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία και ο κοινοβουλευτισμός. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν που διέθεσε από τον πολύτιμο χρόνο του, και τον ευχαρίστησαν που απάντησε στις απορίες τους και που τους έδωσε το δικαίωμα να απευθύνονται στον ίδιο όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα της σχολικής κοινότητας.

Copy:http://imerazante.gr/2013/01/29/59294 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης