Ζακυνθινό Καρναβάλι 2013 - Αφίσα

Το Ζακυνθινό καρναβάλι βρίσκεται σε μια εποχή δημιουργίας με δική του ταυτότητα, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και διαχρονικό σύνθημα. Η αφίσα του Ζακυνθινού Καρναβαλιού 2013, εκκινεί την έναρξη!
Και φέτος, ακολουθεί τη σταθερότητα των λογοτύπων και αγκαλιάζει τις πτυχές που συνθέτουν την πορεία του στο χρόνο.  Συμβάλει στην παρακαταθήκη, για τις επόμενες γενιές, που έχουν χρέος να το διασώσουν ως μοναδική πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο.

Στη φετινή αφίσα, οι τέσσερις πτυχές, εκφρασμένες από πραγματικά πρόσωπα, συναντώνται και αποδεικνύουν την πορεία στο χρόνο.
Οι Ομιλίες (λαϊκό θέατρο), το Πίκολο καρναβάλι, ο Βενετσιάνικος γάμος και το μοναδικό Πόβερο καρναβάλι (η κηδεία της μάσκας). Στο κάτω μέρος, το γραμμικό σχέδιο αποτυπώνει την νεοκλασική μορφή των κτιρίων της πλατείας Σολωμού (τερματισμός δρώμενων) με κορυφαία την προσεισμική αρχιτεκτονική της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου του Μόλου. Στα αριστερό μέρος, «κρέμονται» τα καταπληκτικά φανάρια που βρίσκονται στους θόλους του μεταβυζαντινού μουσείου και με την ιστορικότητά τους, «φωτίζουν» την ιστορική αξία του πολιτισμικού θεσμού.

Το καρναβάλι στη Ζάκυνθο είναι πολιτισμός.
Η αφίσα, δίνει το σύνθημα «Ζήσε το μαζί μας», προσκαλώντας, όλους τους καρναβαλιστές να πάρουν μέρος στα δρώμενα και παράλληλα καλώντας τους θεατές, να ζήσουν τις εκφάνσεις του.

Και του χρόνου «μάσκαρες»!



ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:






ΧΟΡΗΓΟΙ:




          


Ομάδα έργου:
Η εκδόσεις «Έντυπο» από το 1995, υλοποιούν αφιλοκερδώς, την ιστορική καρναβαλική αφίσα, προσφέροντάς την στον θεσμό.
Είναι η 19η αφίσα για την οποία δούλεψε (για πάνω από ένα μήνα) η ομάδα:
Σενάριο – Αρχείο - Έρευνα: Σπ. Καμπιώτης, Τζίνα Καραμαλίκη, Αντζελίνα Γιακουμή
Γραφιστικός Σχεδιασμός:  Μιχάλης Γεώργιζας
Υποστήριξη: Στέλλα και Γωγώ Στραβοπόδη
Φωτογραφίσεις: Γιώργος Γεωργιάδης, Νίκος Κοντοσταυλάκης
Παραγωγή προσχεδίου: Σπύρος Κάνδυλας
Υπεύθυνος παραγωγής: Σπύρος Πέττας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης