Και οι επτά μαθητές μας είναι υπέροχοι


Και οι επτά είναι υπέροχοι (ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τη γνωστή ταινία γουέστερν). Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τη διάκριση που είχαν μαθητές τριών σχολείων της Ζακύνθου σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα.
Επτά παιδιά, λοιπόν, διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Γιουροσκόλα» και τρεις ακόμη ξεχώρισαν σε διαγωνισμό που έκανε η μαθηματική εταιρεία, καταφέρνοντας να δώσουν χαρά στους δικούς τους ανθρώπους, στους συμμαθητές τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους, που καθημερινά κοπιάζουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να μεταδώσουν τη γνώση τους στους νέους ανθρώπους.
Μια απάντηση στην κρίση
Σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από την οικονομική κρίση και οι πολίτες τα φέρνουν πολύ δύσκολα πέρα, υπάρχουν και εκείνες οι ειδήσεις που μας γεμίζουν με χαρά και υπερηφάνεια.
Μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου, καθώς και του 2ου Γυμνασίου, απέδειξαν ότι η νεολαία της Ζακύνθου ξεπερνά τα εμπόδια που της βάζουν οι μεγαλύτεροι και καταφέρνουν να διακριθούν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τις οικογένειές τους, το σχολείο τους, αλλά και το νησί μας.
Παιδιά που κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον και προσπαθούν μέσα από τη γνώση και τη μόρφωση να βγουν αύριο στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, προσφέροντας τον καλύτερό τους εαυτό.
Χθες η εφημερίδα μας παρευρέθηκε σε μια πολύ σημαντική στιγμή για αυτούς τους μαθητές, αφού προσκλήθηκαν από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Κοπανά, προκειμένου να τους συγχαρεί για τις επιτυχίες τους.

Copy:http://imerazante.gr/2013/02/22/60489

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης