Mea Cupla από τον Υπουργό Παιδείας



“Είχα εσφαλμένη ενημέρωση” ήταν η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στα επιχειρήματα που του ανέπτυξαν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ αναφορικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει μέσω του σχεδίου “Αθηνά” στην διάλυση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αλλά και την μεταφορά του Τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας στο Μεσολόγγι με την αλλαγή γνωστικού αντικειμένου.
Στη συνάντηση, εκτός του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, συμμετείχαν οι: Γ.Γ. του Υπουργείου, βουλευτές, Α. Γκερέκου, Θ. Σολδάτος, Α. Θεοπεφτάτου, Σ. Κοντονής, Αντιπεριφερειάρχες Λευκάδας, Θ. Βερύκιος, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σωτ. Κουρής, Ζακύνθου, Διον. Μυλωνάς , Δήμαρχοι Λευκάδας, Κ. Αραβανής, Κεφαλονιάς, Αλ. Παρίσης, Ζακύνθου, Στ. Μποζίκης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ναπ. Μαραβέγιας και τα μέλη της, καθηγητές του ΤΕΙ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνιων και Ιθακησίων Πειραιά, Στ. Σπαθής, καθώς και εκπρόσωποι των φοιτητών.
Η συνάντηση αυτή ήταν μια άριστη ευκαιρία, να κατανοήσει ο Υπουργός ότι σύσσωμη η επτανησιακή κοινωνία και οι εκπρόσωποί της εκφράζουν από κοινού την αδιαπραγμάτευτη θέση τους όχι μόνο για να μην κλείσει το ΤΕΙ ή να μεταφερθούν οι σχολές του σε άλλες πόλεις αλλά να ενισχυθεί δεόντως, όπως αρμόζει στα Επτάνησα.
Η αντιπροσωπεία του νησιού μας εξήγησε στον κ. Αρβανιτόπουλο ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα Τεχνολογικό Ίδρυμα σε κάθε Περιφέρεια (συνεπώς είναι άτοπη η συγχώνευσή του με άλλο και η μεταφορά της έδρας), αλλά και το έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια, οι πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και οι περιστολή δαπανών που καθιστούν επιτυχημένους τους ακαδημαϊκούς δείκτες ωριμότητας.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, δήλωσαν το αδιαπραγμάτευτο για το κλείσιμο του ΤΕΙ και να αναδείξουμε τόσο το πολιτικό όσο και το επιστημονικό σκέλος, αιτώντας την αναθεώρηση της απόφασης για το κλείσιμο του ΤΕΙ.
Επιστρέφουν, λοιπόν, στη Ζάκυνθο με τις βαλίτσες της γεμάτες από ένα θετικό κλίμα και υποσχέσεις ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα διατηρήσει την αυτοτέλειά του και θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα του περασμένου Δεκεμβρίου δηλαδή τα ισχύοντα τμήματα θα συγχωνευθούν σε ένα ανά νησί με ανάλογες κατευθύνσεις.
Εκφράζοντας τις δικές του απόψεις ο Υπουργός, εστίασε τους προβληματισμούς του στα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων του ΤΕΙ, στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών, στον αριθμό των φοιτητών και καθηγητών, κρίνοντας ότι υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα για συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ με την ίδια μορφή.
Ωστόσο, ο κ. Αρβανιτόπουλος, στάθηκε θετικός στην πρόταση να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση με τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΙ, τα οποία δεσμεύτηκαν να καταθέσουν τεκμηριωμένη και βιώσιμη πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες υποδομές, για τις οποίες έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια απόκτησής τους, τα συναφή με τον τόπο αντικείμενα (όπως για παράδειγμα, το Τμήμα Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο που συνδέεται με το Εθνικό Πάρκο κλπ.), τον αριθμό φοιτητών, την ανάπτυξη του ΤΕΙ με βραχίονα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κλπ.

Copy: http://imerazante.gr/2013/02/07/59757

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης