Αυξάνονται τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες


Κρούσματα ενδοσχολικής βίας έχει καταγράψει και το Κέντρο Διάγνωσης-Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) στη Ζάκυνθο, με τον προϊστάμενο, Γιάννη Λιβέρη, να αναφέρει πως είναι απαραίτητο να υπάρξει στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό για να γίνεται άμεση παρέμβαση.
«Το ΚΕΔΔΥ έπρεπε να έχει παιδοψυχίατρο, λογοθεραπευτή και δύο ψυχολόγους, δεδομένου ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα περιστατικά της ενδοσχολικής βίας. Τα παιδιά ψάχνουν τρόπους να ξεσπάσουν. Πολλά από αυτά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι και δεν έχουν χρήματα. Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει ένα ΚΕΔΔΥ στην Πάτρα ή στην Αθήνα και οι Ζακυνθινοί θα αναγκάζονται να πηγαίνουν εκεί. Τώρα τελευταία, πάντως, έχουν αυξηθεί τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αν με ρωτήσει κάποιος που οφείλεται αυτό, η απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζω. Ένας Θεός ξέρει… Ίσως να φταίει και το μολυσμένο περιβάλλον, στο οποίο ζούμε» ανέφερε ο κ. Λιβέρης.
Copy:http://imerazante.gr/2013/02/18/60277 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης