Επίσκεψη του 3ου Δημοτικού στο Κέντρο Τέχνης

milaneio2
Τιμητική επίσκεψη πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εξωσχολικών τους δραστηριοτήτων, είκοσι περίπου μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Άμμου. Συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Τέχνης και την Gallery Μιλάνος, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες τους μία ευχάριστη ανάπαυλα, αλλά και μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
Στα πλαίσια της επίσκεψης, με μεγάλη προθυμία η κ. Σταματία Μιλάνου υποδέχθηκε και ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους αναφέροντάς τους πως “ο ζωγράφος Αντώνης Μιλάνος φοίτησε στο σχολείο τους τα έτη 1951 και 1952. Μάλιστα, όταν οι συμμαθητές του έπαιζαν στα διαλείμματα, ο ίδιος σκαρφαλωμένος στα κάγκελα έβλεπε τα πλοία να φορτώνουν εμπορεύματα και απορούσε πως είναι δυνατόν να μην βουλιάζουν”.
Τους περιέγραψε το τι απεικονίζουν οι πίνακες που φιλοξενούνται καθώς και το γεγονός ότι η Έκθεση που υπάρχει εκεί είναι αφιερωμένη στο Νικόλαο Κουτούζη.
Πραγματικά, ήταν μια συνάντηση εποικοδομητική και ίσως σε κάποιους δημιουργήθηκε η επιθυμία να ασχοληθούν στο μέλλον με το επάγγελμα του ζωγράφου. Από την ωριμότητα της σκέψης τους και κυρίως από τις εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις που διατύπωσαν, έγινε αντιληπτό ότι δεν συμμετείχαν σε μια απλή εκδρομή. Γεγονός είναι ότι τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για πρόσωπα και καταστάσεις και το ενδιαφέρον τους για την τέχνη ήταν μεγάλο, μιας και δεν δίστασαν να βγάλουν μολύβια και χαρτί και να αποτυπώνουν ότι έβλεπαν. Πραγματικά η παρουσία τους, ήταν μία όαση χαράς που μετέφεραν τα χαμογελαστά και τρυφερά πρόσωπα νέων παιδιών.

Copy: http://imerazante.gr/2013/12/18/75682

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης