ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΟΧΑΛΗΣ πρόβα Χριστουγέννων με τον «Μικρό Τυμπανιστή»

Ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου 1992, ημέρα που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, χθες, επισκεφθήκαμε το Ειδικό Σχολείο της Μπόχαλης. Μας υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Παναγιώτης Κλάδης . Συναντήσαμε τους μαθητές, περίπου σαράντα, να κάνουν πρόβα για τη γιορτή των Χριστουγέννων, τραγουδώντας το «Μικρό Τυμπανιστή». Ο κ. Κλάδης μας είπε ότι παρά τις δυσκολίες, το σχολείο λειτουργεί και φέτος, άρτια και πλήρως στελεχωμένο. Βέβαια, αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι η έλλειψη χώρων. «Κάνουμε για ακόμη μια φορά έκκληση στην Πολιτεία για τη δημιουργία νέου διδακτηρίου. Αυτή τη στιγμή είμαστε 40 μαθητές και 20 καθηγητές, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον. Το θέμα πλέον διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ελπίζω να μην τελειώσει η χρονιά, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση».
Copy:http://imerazante.gr/2013/12/04/75080

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης