Τα παιδιά ενημερώθηκαν για προϊόντα και αγορά

   Πηγή έμπνευσης έγινε για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Ζακύνθου το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων, εξέφρασαν την επιθυμία να ενημερωθούν και γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και επαγγέλματα.
Την επιθυμία τους έκανε πράξη το Επιμελητήριο που κινητοποιώντας τα μέλη του, τους έφερε κοντά με επαγγελματίες που παράγουν προϊόντα του νησιού μας ώστε να τους ενημερώσουν για το κομμάτι της μεταποίησης και εμπορίας. Συνοδευόμενα από τις καθηγήτριές τους κ.κ. Παπανδρέου και Μαργαρίτη συναντήθηκαν με τους ειδικούς, για το λάδι, το κρασί, το μαντολάτο κ.α., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου. Τους παρουσίασαν τις αρχές, τους σκοπούς και το ρόλο των τμημάτων του Φορέα.
Στα πλαίσια της συζήτησης, με μεγάλη προθυμία αναλύθηκαν στους μαθητές τα στάδια συλλογής των προϊόντων και παραγωγής, τυποποίησης, προβολής και προώθησης των προϊόντων. Επίσης, αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στον ανταγωνισμό.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν με ρεαλιστικό τρόπο τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος κάθε τομέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης