Συγκεντρώνει υπογραφές Σύλλογος Δασκάλων

Υπογραφές συγκεντρώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου, προκειμένου να αποτραπεί η προωθούμενη αξιολόγηση-χειραγώγηση.
Σκοπός του Συλλόγου είναι να αποτυπωθεί η ομοθυμία των εκπαιδευτικών στην απόρριψη της αξιολόγησης που επιχειρεί να επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις απόψεις και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, οι δάσκαλοι καλούν τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων να μη συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια και στις διαδικασίες για την αξιολόγηση, που εσπευσμένα προωθεί το Υπουργείο και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμπράξουν στην προετοιμασία τους και στην υλοποίηση της αξιολόγησης.
«Αποδομείται το δημόσιο σχολείο»
Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί αντιεκπαιδευτική πολιτική, σημειώνοντας τα παρακάτω:
«Στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της κυριολεκτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι «κυβερνητικές» αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, αφού πάντα η αξιολόγηση εξατομικεύει και προσωποποιεί στον εκπαιδευτικό την αποτυχία κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής, συσκοτίζοντας τα αίτια και αποδίδοντας τις αστοχίες της , στις επιμέρους σχολικές μονάδες.
Βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην προσπάθεια τους να υλοποιήσουν άμεσα τις επιταγές των εντολοδόχων τους Ο.Ο.Σ.Α –Δ.Ν.Τ-Ε.Ε, που στοχεύουν: 1) Στην δημιουργία του απαραίτητου εκείνου αποθέματος εκπαιδευτικών σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα-απόλυση ώστε να καλυφθεί, στο χώρο της Παιδείας, ο «στόχος» των χιλιάδων απολύσεων που θα γίνουν συνολικά στο Δημόσιο. 2) Στην προώθηση του «νέου» σχολείου της αγοράς, ενός σχολείου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που οι γονείς θα βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, που οι μαθητές θα μαθαίνουν μόνο όσα και ό,τι έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις.

Copy:http://imerazante.gr/2013/12/18/75680 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης