ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ πήραν “Αριστείο” καινοτομίας

“Τα χαμόγελα και η αγάπη που μας έδωσαν οι μαθητές μας υποδεχόμενοι το βραβείο μας δεν τα αλλάζω με τίποτε και με κανένα”
Η δήλωση ανήκει στην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ορεινής Ζώνης και αφορά το “Αριστείο” που απονεμήθηκε στους εκπαιδευτικούς του για το καινοτόμο έργο τους.
Εκείνο που τους έκανε να ξεχωρίσουν ήταν η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία ως βάση για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση τους. Οι δάσκαλοι ανταποκρίθηκαν επάξια στο θεσμό της αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας
Για αυτό, την περασμένη Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύθηκαν σε ειδική τελετή που έγινε στην Αθήνα, με τους διοργανωτές να επιβραβεύουν την δημόσια ανάδειξη “βέλτιστων πρακτικών” στη μαθησιακή διαδικασία.
Πήραν… άριστα!
Με συντονίστρια τη Διευθύντρια Χουλιάρα Ξανθή και, στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αποτίμηση, τις εκπαιδευτικούς Δήμητρα Μαλλοπούλου, Μαρίνα Διπλού και Ειρήνη – Φωτεινή Στέφου, παρουσίασαν project με τίτλο “Η διαφορετικότητα και ο ρατσισμός μέσα από τα έξι σκεπτόμενα καπέλα του De Bono, τη διδασκαλία μέσω σχεδιασμού και του έντεχνου συλλογισμού”.
Η εργασία τους αξιολογήθηκε ως άριστη μεταξύ 1.035 έργων που κατατέθηκαν από όλη την χώρα από 1.850 εκπαιδευτικούς. Η κατανομή της αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων έγινε λαμβάνοντας υπόψη το θεματικό πεδίο ανά ειδικότητα και η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια μη αμειβόμενης Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από 654 μέλη.
Οι καλές πρακτικές, όπως θα αναδεικνύονται μέσα από την διαδικασία αυτής της δράσης και τη μελλοντική της εφαρμογή κατά τις επόμενες σχολικές χρονιές, θα αναρτώνται στον ιστότοπο “Αριστεία και Καινοτομία” του Υπουργείου Παιδείας, που θα αποτελεί μία δεξαμενή άντλησης ιδεών για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Copy: http://imerazante.gr/2013/12/04/75082 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης