Χωρίς καθηγητές Μουσικής το … Μουσικό Σχολείο

Μουσικό σχολείο Ζακύνθου
Πάνω από 300 ώρες διδασκαλίας μουσικών οργάνων την εβδομάδα χάνονται εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο του νησιού μας και δυστυχώς ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και σε άλλα Μουσικά Σχολεία της Επικράτειας.
   Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου Σπύρος Φιορεντίνος, μίλησε στην εφημερίδα μας για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες, εν αναμονή της πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών.
    «Το Μουσικό είναι το μοναδικό σχολείο για μουσική παιδεία στο Νομό μας. Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας. Το θετικό είναι πως στο σχολείο μας εργάζονται πολλοί μόνιμοι καθηγητές μουσικής τα τελευταία χρόνια» ανέφερε αρχικά ο κ. Φιορεντίνος συμπληρώνοντας πως στη δημιουργία των κενών  συμβάλει και το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια!
   «Τα τελευταία τρία χρόνια στο σχολείο φοιτούν 160 παιδιά και το γεγονός αυτό μεγαλώνει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις. Δυστυχώς χάνονται 312 ώρες μουσικής παιδείας κάθε εβδομάδα και το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλα τα μουσικά σχολεία της Χώρας. Αναμένουμε από μέρα σε μέρα να έρθουν καθηγητές» δήλωσε ο Διευθυντής, διευκρινίζοντας πως λείπουν δύο καθηγητές για πιάνο, τέσσερις για μαντολίνο, ένας για κιθάρα, ένας για τρομπέτα, και από ένας για τσέλο, φλάουτο, βιολί, αρκοντεόν, μπουζούκι και κλαρίνο.
   «Γνωρίζουμε πως εδώ και 20 ημέρες έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας η απόφαση για τις προσλήψεις και αναμένεται η απόφαση και από τον Υπουργό Οικονομικών. Βρισκόμαστε σε αναμονή από μέρα σε μέρα για να δούμε ποιες από τις κενές ώρες θα καλυφτούν. Κάποιες ειδικότητες είχαν καλυφθεί από τον Οκτώβρη, όμως πολλά μαθήματα γίνονται ατομικά ανά καθηγητή. Επαναλαμβάνω πως το ευτύχημα είναι πως έχουμε μόνιμους καθηγητές και σε κάποιες περιπτώσεις οι μαθητές παρακολούθησαν κάποιο άλλο όργανο, για να μην χαθούν ώρες!» ανέφερε ακόμη, τονίζοντας την σημασία η δομή του Μουσικού Σχολείου να συνεχίσει να λειτουργεί με προσφορά και στην τοπική μας μουσική παράδοση.
   «Οι τοπικοί φορείς δείχνουν ευαισθησία αλλά  χρειάζεται μεγαλύτερη. Τα Μουσικά Σχολεία συνεχίζουν την παράδοσή μας και στη Ζάκυνθο, μέσα από το Σχολείο λειτουργεί η μαντολινάδα και δύο χορωδίες» δήλωσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης