Επανέρχεται από τον Φεβρουάριο η ενισχυτική διδασκαλία


Ανάσα αποτελεί για μια ακόμη φορά το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές του Γυμνασίου που επανέρχεται, όχι, όμως, νωρίτερα από τον Φεβρουάριο. Θυμίζουμε πως μπορεί να ξεκίνησε στο τέλος της περυσινής σχολικής χρονιάς με πολλή έμπνευση, ωστόσο τους πρώτους μήνες του νέου σχολικού έτους θεωρήθηκε μάλλον περιττό και διακόπηκε. Έτσι, δεν λειτούργησε καθόλου, παρ΄ ότι κατά την εγγραφή στο γυμνάσιο είχε ζητηθεί από τους μαθητές να καταθέσουν δηλώσεις συμμετοχής στα τμήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν.
Μόλις 1.200 οι εκπαιδευτικοί
Πέρυσι στη μικρή περίοδο κατά την οποία είχε εφαρμοσθεί το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας είχε αποφασιστεί η απασχόληση σε αυτό περίπου 4.000 εκπαιδευτικών, ενώ εφέτος θα προσληφθούν τελικά, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, περίπου 1.200 άτομα και 700 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.
Το πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση τα γυμνάσια, αλλά είχε προβλεφθεί και η επέκτασή του στα λύκεια της χώρας. Αφορά μαθητές που υστερούν σε Αρχαία, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά και Βιολογία, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους.
Μάθημα πέραν του ωραρίου
Παράλληλα, προγραμματίζεται να συγκροτηθούν τρία Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο 1ο Γυμνάσιο, τη Λιθακιά και τη Βολίμα. Τα κριτήρια για την επιλογή των μαθητών ή των μαθητριών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ο αντίστοιχος βαθμός του μαθήματος και ο βαθμός προαγωγής. Για τους μαθητές ή μαθήτριες της Α” Γυμνασίου το κριτήριο θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου του Δημοτικού. Οταν μένουν κενές θέσεις, θα γίνεται κλήρωση ανά μάθημα με ευθύνη των συντονιστών του προγράμματος.
Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μία ως τέσσερις διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής ή μαθήτρια θα μπορεί να παρακολουθήσει από ένα ως και όλα τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ τα σχετικά τμήματα θα έχουν 10 μαθητές κατ΄ ελάχιστον και 15 το μέγιστο όριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης