Μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης από το 3ο Δημοτικό Σχολείο

 

Περισσότερες από 20 μεγάλες σακούλες με σκουπίδια κάθε είδους συγκεντρώθηκαν από την παραλία του ΕΟΤ στο Κρυονέρι. Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου, με πρωτοβουλία και συντονισμό της εκπαιδευτικού κας Γενοβέφας Παπανικολάου έκαναν λαμπίκο μια ακτή που συχνότατα μετατρέπεται σε χωματερή από πολλούς ασυνείδητους επισκέπτες.
Η δράση είχε σαν αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών που εορτάστηκε το Σάββατο 10 Μαΐου και της Εκστρατείας «SOS! Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2014».
«Πήραμε μέρος στον καθαρισμό εθελοντικά, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας της φύσης και να γίνουν ενεργοί πολίτες», δήλωσε στην Ημέρα η κα Γενοβέφα Παπανικολάου.
Ο καθαρισμός έγινε οργανωμένα, με τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, ενώ αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι έγινε καταγραφή των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη, καθώς και κατηγοριοποίηση ανά υλικό (π.χ. πλαστικό, αλουμίνιο κ.ά.).
 Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 12/5/2014

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης