Χτύπησε το τελευταίο κουδούνι σε γυμνάσια και λύκεια

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 22/5/2014 
Το τελευταίο κουδούνι για τα γυμνάσια και τα λύκεια του νησιού χτύπησε χθες το πρωί σηματοδοτώντας έτσι την τελική ευθεία στην οποία μπαίνουν οι μαθητές για τις προαγωγικές, απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν την προσεχή εβδομάδα.
Οι μαθητές της Γ” Λυκείου των Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις 28 Μαΐου, ενώ οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Α” θα ξεκινήσουν μια μέρα αργότερα.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.
Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την Αίτηση – Δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από την νεοσύστατη τράπεζα θεμάτων.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν πιστοποιηθεί ήδη από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό Μηχανογραφικό Δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ειδικό ενδιαφέρον θα έχουν φέτος οι εξετάσεις της Α” Λυκείου, καθώς θα είναι μεν ενδοσχολικές αλλά το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων. Για πρώτη φορά ο βαθμός της τάξης θα συνυπολογιστεί, σε μικρό ποσοστό, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στο νησί
Την Τετάρτη 28 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Α.Ε.Ι. και τα Α.Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στις 29 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους ημερησίων και νυχτερινών ΕΠΑ.Λ της Ομάδας Α΄. «Στη Ζάκυνθο θα διαγωνιστούν συνολικά 370 μαθητές», όπως δήλωσε στην «Ημέρα» ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Κοπανάς. «Επιπλέον 12 μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες θα εξεταστούν προφορικά». Ως εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν τα εξής:
• Το 1ο ΓΕ.Λ., στο οποίο θα εξεταστούν και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου
• Το 2ο ΓΕ.Λ. στην Παναγούλα
• Το Λύκειο Κατασταρίου, στο οποίο θα εξεταστούν και τα παιδιά των Λυκειακών Τάξεων Βολιμών
• Το ειδικό εξεταστικό κέντρο στο Μουσικό Σχολείο, αποκλειστικά για τις προφορικές εξετάσεις των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες
• Το ΕΠΑ.Λ. στον Αγιο Κήρυκο, στο οποίο θα εξεταστούν αποκλειστικά οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης