Οικονομία σε επιτηρητές και τετράδια κάνει το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 15/5/2014
Τη λαϊκή ρήση “ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄ αλεύρι” θυμίζει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κάνει οικονομία στους επιτηρητές και τα τετράδια, λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις σχετικές εγκυκλίους, που έχουν σταλεί στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν επαρκώς το πρόχειρο και να αποφύγουν να γράψουν όλο το τετράδιο, το οποίο θα τους δοθεί.
Οι πρόεδροι των κέντρων εξέτασης πρέπει να επιστήσουν την προσοχή στους υποψηφίους για τη σωστή διαχείριση του χώρου του τετραδίου (16 φύλλα), ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγηθεί σε υποψήφιο δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ και πιθανής άδειας.
Επιπρόσθετα αποφάσισαν να βάλουν τους υποψήφιους μαθητές σε μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε να γίνει χρήση λιγότερων επιτηρητών, με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων.
Κατά τον ορισμό, τέλος, των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, ο αριθμός που θα οριστεί θα πρέπει να είναι ο απολύτως αναγκαίος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης