Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων τους μαθητές της Α΄ Λυκείου

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 27/5/2014
 
Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων (ΤΘ) για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ Λυκείου, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη. Οι μαθητές και οι καθηγητές μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (www.iep.edu.gr) και να μελετήσουν από 250 μέχρι και 500 θέματα για κάθε μάθημα που έχουν αναρτηθεί εκεί. Υπενθυμίζεται πως το 50% των θεμάτων των εξετάσεων θα επιλεχθούν με κλήρωση από την ΤΘ και το υπόλοιπο 50% θα αποτελούν επιλογή του καθηγητή.
Αρχικά, τα Λύκεια που έχουν ΤΘ είναι τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ και τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ και αφορούν μόνο τα υποχρεωτικά μαθήματα. Όλα όμως τα θέματα για τα μαθήματα επιλογής και για τα μαθήματα του Μουσικού Σχολείου ορίζονται από τους διδάσκοντες καθηγητές.
Η διαδικασία την ημέρα των εξετάσεων έχει ως εξής: ο διευθυντής και ο διδάσκων του κάθε μαθήματος χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του σχολείου για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», θα κληρώνουν 2 ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και 3 ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών με απόλυτη τυχαιότητα, το 50% των θεμάτων που θα εξεταστούν οι μαθητές. Στη συνέχεια θα συμπληρώνουν τα θέματα με αυτά της δικής τους επιλογής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης