Αίτημα για προσωρινή στέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου


Μετά την πολύμηνη αγωνιώδη προσπάθεια του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής στέγαση της μαθητικής κοινότητας και να επιτελεστεί απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο, έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα το σχολείο μας να αναγκάζεται με απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης να ακολουθήσει απογευματινή βάρδια με σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες που σχετίζονται με:

  1. το κατά πόσο αυτό είναι παιδαγωγικό για παιδιά μικρής ηλικίας
  2. την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού (φροντίδα-μελέτη-φύλαξη μαθητών, εργασία γονέων)
  3. την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού (έχουν πληρωθεί απογευματινά δευτερεύοντα μαθήματα και δραστηριότητες)

Για μια ακόμη φορά αναμένουμε και ελπίζουμε να επαληθευτούν οι ημερομηνίες παράδοσης του σχολείου από τους αρμόδιους φορείς και εργολάβους.

            Γνωρίζοντας την υποδομή των κτιριακών σας εγκαταστάσεων και θεωρώντας ότι μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη (έναρξη μαθημάτων του ΤΕΙ) θα υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, πιστεύουμε ακράδαντα ότι υφίσταται η δυνατότητα για προσωρινή στέγαση του σχολείου μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη στις αίθουσες του Τ.Ε.Ι., οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

            Γνωρίζοντας τις δυσκολίες-απειλές που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το ίδρυμά σας για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάστηκε η στήριξη και η αλληλεγγύη πολιτών και φορέων και πιστεύοντας ότι κατανοείται την ανάγκης για την παροχή από πλευράς ανάλογης αλληλεγγύης και στήριξης ζητούμε να αποδεχθείτε το αίτημα του Συλλόγου μας, ώστε να αντιμετωπιστεί το προαναφερθέν πρόβλημα. 

                                                                    
                                                                       Εκ του Δ.Σ.

Η πρόεδρος                             Ο γραμματέας
  Ιωάννα Γκούσκου                   Διονύσιος Αγούλος  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης