Στο 2ο Δημοτικό επιτέλους χτύπησε το πρώτο κουδούνι

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 25/9/2014
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε επιτέλους και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από αρκετή ταλαιπωρία για μαθητές και γονείς, αφού ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των έργων αποκατάστασης. Παρουσία του Δημάρχου και τοπικών αρχών τελέστηκε στις 9 το πρωί της Τετάρτης ο καθιερωμένος αγιασμός και οι μικροί μαθητές μπήκαν στις αίθουσες και πήραν τα βιβλία τους.
Οι δάσκαλοι του σχολείου, οι γονείς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, δημοτικοί υπάλληλοι, εθελοντές αλλά και ο εργολάβος, έδιναν μάχη με το χρόνο ώστε να προχωρήσουν τα έργα με ταχύτατους ρυθμούς και το σχολείο να παραδοθεί ασφαλές στα παιδιά, χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις, παρά τα ιδιαίτερα περιορισμένα χρονικά περιθώρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δέκα μόλις ημέρες ολοκληρώθηκε το 90% των εργασιών, γεγονός που σχολιάστηκε ευμενώς από τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και από τους ίδιους τους γονείς.
 
Ετσι σήμερα στη διάρκεια του αγιασμού, η συγκίνηση αλλά και ικανοποίηση όλων ήταν έκδηλες. Τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέδραμαν με κάθε τρόπο ώστε τελικά τα παιδιά να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον: τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ιδιαίτερα τον κ. Σάκη Βαρυπάτη και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Π. Κολοκοτσά για τις καίριες ενέργειές τους ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες, τους γονείς που επιτηρούσαν τα έργα κάθε στιγμή της ημέρας, τους δημοτικούς υπαλλήλους του συνεργείου που δούλευαν νυχθημερόν για την επισκευή των ζημιών, τους εθελοντές (γονείς και μη) με ηλεκτρολογικές γνώσεις που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, τον εργολάβο που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, την Π.Υ. που βοήθησε με ρίψεις νερού στον καθαρισμό του σχολείου, μετά την ολοκλήρωση των έργων, ώστε να παραδοθεί ευπρεπισμένο και καθαρό.
Ηταν μια συγκλονιστικά συλλογική προσπάθεια που έφερε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα συμπληρωματικά έργα στο συγκεκριμένο σχολείο θα συνεχιστούν, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, ειδικό κλιμάκιο τεχνικών και μηχανικών θα επισκεφτεί τόσο το 2ο Δημοτικό όσο και όλα τα υπόλοιπα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του νησιού για να ελέγξει και να εξακριβώσει τη στατική επάρκειά τους και να καταγραφούν όλες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης