Κενές θέσεις και ελλείψεις σε ειδικότητες εκπαιδευτικών

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 24/9/2014
 
Με τις αναμενόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού. Οι ελλείψεις που εντοπίζονται τόσο σε καθηγητές γενικής εκπαίδευσης όσο και σε ειδικότητες, φτάνουν συνολικά τις 12, αφού αυτή την εβδομάδα τοποθετήθηκαν 15 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί σε αντίστοιχες κενές θέσεις. Όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Κοπανάς, υπολείπονται ακόμη 12 εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων οι οποίοι ευελπιστούν όλοι να τις παραλάβουν σύντομα.
Το υπουργείο Παιδείας καλύπτει σταθερά το κενό των θέσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα με προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών, γεγονός που βρίσκει αντίθετους όλους εν γένει τους εκπαιδευτικούς καθώς έτσι δεν ικανοποιούνται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί επιμένουν στην διεκδίκηση του κλάδου τους για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας. «Δεν περιοριζόμαστε μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ, Φ. Προβής «αλλά σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2014, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι τόσες πολλές και πραγματικές, οι εργαζόμενοι να ‘εκβιάζονται’ μέσα από ειδικές συμβάσεις και ελαστικά ωράρια εργασίας».
Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν άλλωστε και στη χθεσινή πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην πρόσληψη συμβασιούχων συναδέλφων τους.
Οι συνδικαλιστές μιλούν για ένας είδος «ομηρίας» των καθηγητών εξαιτίας των αποφάσεων της Ε.Ε. για μείωση του κόστους στην εκπαίδευση αφού «ο συμβασιούχος είναι ‘φθηνότερος’ για το κράτος, επομένως η πρόσληψή του είναι οικονομικά συμφέρουσα», καταλήγει ο κ. Προβής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης