Χωρίς βιβλία και καθηγητές οι μαθητές των Βολιμών

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 29/9/2014
Ορατό είναι το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων από τους μαθητές του Γυμνασίου -Λυκείου Βολιμών, αφού για άλλη μια χρονιά λίγες ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από προβλήματα. Η κατάσταση που επικρατεί τους στερεί όλο και περισσότερες ώρες μαθημάτων, ενώ αφορμή για κάτι τέτοιο είναι η μεταφορά τους, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και η διανομή των βιβλίων.
Οι μαθητές πέρα από την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, έχουν στόχους και όνειρα, αλλά εκ των πραγμάτων οδηγούνται σε καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα ως έσχατη λύση. Ωστόσο, αποφάσισαν να δώσουν μια μικρή παράταση χρόνου, ελπίζοντας να ανατραπεί η κατάσταση, διαφορετικά θα προβούν σε ακόμη περισσότερες κινητοποιήσεις.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό της μεταφοράς, λόγω του ότι το σχολείο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή. Η κατάσταση που βιώνουν μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί και γίνεται αντιληπτή μέσα από την περιγραφή των ίδιων των μαθητών.
Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα της μεταφοράς, αντιμετωπίζουν την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων καθηγητών, και επισημαίνουν την έντονη ανάγκη που υπάρχει, για πρόσληψη, όπως, άλλωστε, συμβαίνει και σε όλα τα άλλα σχολεία του νομού, αλλά και πανελλαδικά.
Τέλος, πρόβλημα εντοπίζεται και στη διανομή των βιβλίων. Ειδικότερα, στις Λυκειακές Τάξεις παρουσιάζεται έντονη απουσία βασικών βιβλίων, όπως αυτά των κατευθύνσεων, κάνοντας τις συνθήκες του μαθήματος, εφόσον γίνεται, όλο και πιο δύσκολες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης