Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι για τα σχολικά λεωφορεία

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 26/9/2014
Η σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και μαζί της οι έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία, στα πλαίσια της μέριμνας για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Οι έλεγχοι που ξεκίνησαν ήδη από την ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς εντατικοποιούνται όσο περνούν οι μέρες. Οι υπάλληλοι της Τροχαίας εξετάζουν τόσο τα ιδιωτικά λεωφορεία όσο και τα οχήματα των ΚΤΕΛ που μισθώνονται για τη μεταφορά μαθητών σε μακρινές αποστάσεις.
Οι τροχονόμοι ελέγχουν εάν ο οδηγός διαθέτει άδεια και δίπλωμα κυκλοφορίας, την τήρηση του νόμιμου αριθμού μαθητών σε κάθε όχημα, την κατάσταση των ελαστικών, την τήρηση του ορίου ταχύτητας και του ωραρίου εργασίας των οδηγών και βέβαια τη γενική κατάσταση του οχήματος και αν αυτό έχει περάσει από Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, όπως μας ενημερώνει ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας, Νεκτάριος Τσώλος.
Στη Ζάκυνθο όπως σε όλα τα Ιόνια νησιά, χιλιάδες είναι οι μαθητές που καθημερινά εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και εκεί επικεντρώνονται οι περισσότεροι έλεγχοι της Τροχαίας. «Όπως κάθε χρόνο θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες και θα προσπαθήσουμε για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος προστασίας και ασφάλειας στη μαθητική κοινότητα», τονίζει ο κ. Τσώλος. «Εχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και θα είμαστε καταπέλτες στην εφαρμογή του νόμου», υπογραμμίζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης