Λύθηκε το πρόβλημα με τα σχολικά δρομολόγια

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 29/9/2014
Λύση στο γόρδιο δεσμό του προβλήματος της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να δώσει η προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Τα θέματα προς συζήτηση ήταν αρκετά, καθόσον ήταν η πρώτη συνεδρίαση και έπρεπε να τακτοποιηθούν μια σειρά από ζητήματα. Ωστόσο, οι μεταφορές τέθηκαν προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης. Αφορούσε την έγκριση της υπογραφής των συμβάσεων με τους λεωφορειούχους αλλά και το ΚΤΕΛ, που προ ημερών είχαν καταθέσει τις οικονομικές προσφορές τους. Πλέον, θα καλύπτεται το 95% των μαθητικών δρομολογίων τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Παράλληλα δόθηκε η εξουσιοδότηση στην αρμόδια επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σε ότι αφορά την εκτέλεση μεμονωμένων δρομολογίων.
Όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ο κ. Νιοτόπουλος μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η επανάληψη του.
Στις 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός ανοικτός διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος επίσης, απέβη άγονος καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και εγκρίθηκε η συνέχιση του διαγωνισμού με τη διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης